U DJEČJEM VRTIĆU SV. JOSIPA KOPRIVNICA NASTAVLJA SE PROJEKT SENZIBILIZACIJE I EDUKACIJE DJECE «SVI SMO RAZLIČITI, A OPET SMO SLIČNI»

22. siječnja 2009.

U utorak, 27.1.2009. u Dječjem vrtiću Sv. Josipa Koprivnica održana je druga od pet radionica u projektu «Svi smo različiti, a opet smo slični». Cilj je postupna senzibilizacija i edukacija djece u redovnom vrtiću o potrebama djece s oštećenjem vida i drugim invaliditetima.

Pod nazivom “Kako je to kad ne vidiš dobro” održane su aktivnosti / igre s djecom u redovnoj vrtićkoj skupini od 4 do 6 godina starosti, kojima je cilj upoznavanje i osvještavanje sličnosti i različitosti osoba u općenitim stvarima, zatim osvještavanje osjetila kroz djeci blisku i poznatu igru “Slijepi miš” (kako je to kada dobro ne vidiš, pa moraš koristiti svoja druga osjetila), potom osvještavanje postojanja teškoća u kretanju kod osoba s oštećenjem vida pomoću simulacijskih naočala, senzibilizacija djece za pomoć vršnjacima s oštećenjem vida prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti, te osvještavanje postojanja teškoća u obavljanju svakodnevnih aktivnosti (na pr. hranjenja) kod djece s oštećenjem vida.

Ova iskustvena edukativna radionica korak je dalje u pripremama videće djece za susrete sa slijepim i slabovidnim vršnjacima koji će uslijediti u Dječjem vrtiću Sv. Josipa u naredne tri radionice. Paralelno će se u Udruzi slijepih Koprivničko-križevačke županije odvijati edukativne radionice za roditelje slijepe i slabovidne djece o svakodnevnim vještinama, funkcionalnom vidu i motorici.

Voditelji ovih radionica su defektolozi, socijalni radnici i terapeuti-rehabilitatori iz «Male kuće» iz Zagreba – Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju djece s oštećenjem vida i dodatnim poteškoćama u razvoju.

Projekt “Svi smo različiti, a opet smo slični” financira Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske i Grad Koprivnica.

Inicijator i nositelj projekta je Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije u partnerstvu s Knjižnicom i čitaonicom «Fran Galović» Koprivnica.

Kontakt-osoba za daljnje radionice u Dječjem vrtiću Sv. Josipa: Sestra Gabrijela, 048/621-612

Kontakt- osoba za radionice za roditelje u Udruzi slijepih Koprivničko-križevačke županije: Vesna Babić, 048/625-058

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice