Tribina

4. prosinca 2015.

U utorak 8. prosinca 2015. godine u 18 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije (9. prosinca) bit će održana tribina „Prevencija i borba protiv korupcije mehanizmima civilnog nadzora“. Na tribini koja je organizirana u suradnji s Antikorupcijskim povjerenstvom Koprivničko-
križevačke županije gostovat će dr. sc. Livia Kardum, članica Upravnog odbora Transparency Internationala Hrvatska i sveučilišna profesorica (umjesto najavljivane mr. sc. Davorke Budimir, predsjednice Transparency Internationala Hrvatska).

Osim ove tribine i niza drugih aktivnosti koje Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije provodi s ciljem senzibilizacije javnosti o štetnosti korupcije te ohrabrivanja na prijavljivanje korupcije, u izlozima Knjižnice postavljena je i izložba radova učenika osnovnih i srednjih škola pristiglih na kreativni natječaj „Zajedno smo jači“ koji je raspisalo Povjerenstvo. Djeca su uz pomoć mentora izradila 12 likovnih radova s temom „Logo povjerenstva“, a na natječaj je u drugoj kategoriji literarnih i video uradaka stiglo još 18 radova o stvaranju društva s nultom tolerancijom na korupciju. Najbolji rad u prvoj kategoriji ujedno je izabran za službeni logo Povjerenstva. Dio radova može se razgledati u izlozima Knjižnice od 1.12. do 10.12.2015. godine.

Pozivamo sve zainteresirane da dođu na ovu tribinu i doznaju kako prevenirati i kako se boriti protiv ovog važnog  i velikog društvenog problema.

O ANTIKORUPCIJSKOM POVJERENSTVU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE
Županijska skupština Koprivničko-križevačke županije osnovala  je  Antikorupcijsko  povjerenstvo  Koprivničko-križevačke  županije kao savjetodavno tijelo Županijske skupštine  za praćenje  i  suzbijanje  korupcije na području  Županije. Cilj osnivanja  Povjerenstva  je  poticanje  odgovornosti u vršenju javnih dužnosti, otvorenost vlasti i odlučivanja te sprječavanje korupcije.

Građani mogu svoje prijave uputiti, na adresu Povjerenstva, Ulica Antuna Nemčića 5, 48000 Koprivnica te putem internetske podstranice http://kckzz.hr/prijavi-korupciju/ . Slijedom prijava građana do sada je razmatrano nekoliko potencijalnih slučajeva korupcije. Razmatraju se samo neanonimne prijave. Povjerenstvo nema mogućnost sankcija, ali je istovremeno sve, pa čak i anonimne prijave, dužno proslijediti nadležnim tijelima na postupanje.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice