Treći zdravstveni susret pod suncobranima ispred Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica

15. srpnja 2013.

U petak, 19.7.2013. od 10 do 11 sati građani će na trećem zdravstvenom susretu moći razgovarati s Mladenom Vuljakom, dr.med, magistrom kliničke farmakologije, specijalistom anestezije i hitne medicine. Ima 30 godina radnog staža na poslovima anestezije, reanimacije, hitne medicine i kliničke farmakologije . Trenutno je v.d. ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije koji je započeo s radom 1.1.2013 g. Prisutne će upoznati s organizacijom Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, potom kako izbjeći hitna stanja u ljetnim vrućinama te o lijekovima – komplikacijama, nuspojavama i štetnosti pojedinih kombinacija lijekova.
„Zdravstveni susreti pod suncobranima“ naziv je edukativno-preventivnog programa savjetovanja građana sa zdravstvenim stručnjacima iz koprivničkih ustanova Opće bolnice „dr. Tomislav Bardek“, Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravstvo i Zavoda za hitnu medicinu. Zdravstvena savjetovanja održavaju se petkom od 10 do 11 sati tijekom srpnja i kolovoza pod suncobranima na terasi ispred Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica (u slučaju lošeg vremena u Čitaonici tiska na prvom katu Knjižnice), a slobodan je za sve zainteresirane.
Danas u petak, 12.7.2013. građani su na drugom zdravstvenom susretu razgovarali s dr.sc.Jasnom Nemčić-Jurec, dipl.ing iz Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, koja je govorila o temi „Vodom do zdravlja“.
Građani su imali prilike iz prve ruke saznati kako se kontrolira kvaliteta vode kojom naša županija obiluje. Voda za piće koju svakodnevno koristimo u našoj županiji dolazi iz podzemnih voda te iz naših izvora pokrivamo i potrebe Bjelovarske županije. Sustav kontrole kvalitete vode za kupanje na lokalnim jezerima (Šoderica, Gabajeva greda, Čingi Lingi…) provodi se redovito, a najčešći problem koji se javlja je povišena razina fosfora koju na Šoderici uzrokuje vodena trava, ali se brzo rješava. Redovno se provodi i nadzor na bazenima u našoj županiji koji su mikrobiološki ispravni za korištenje.
Spomenuta je problematika korištenja filtera za vodu u kućanstvima za koje smo saznali, od dr.sc. Jasna Nemčić-Jurec, da su u našim kućanstvima nepotrebni jer je voda u našim kućanstvima visoke kvalitete, a ugrađeni filteri smanjuju njenu kvalitetu i bogatstvo minerala koji su potrebni našem organizmu. Građani su priupitali i o uvijek aktualnoj temi Piškornice tj. na koji način njeno funkcioniranje utječe na okoliš. Saznali smo da se i na tom području provodi redovita kontrola te je naravno u samoj neposrednoj blizini Piškornice veća zagađenost, ali da ona ne utječe na izvore vode koju pijemo.

Naredni zdravstveni susreti petkom od 10 do 11 sati u srpnju i kolovozu:
26.7.13. Biserka Zlatar, bacc.med.tech. i Gordana Havaić, bacc.med.tech „Zanemarivanje i zlostavljanje djece-prepoznavanje znakova“ (Dom zdravlja – Patronažna zdravstvena skrb)
2.8.13. Damir Važanić, bacc.med.tech. „Prva pomoć u kući“ (Zavod za hitnu medicinu)
9.8.13. OB Jasminka Potočnjak, dipl.physioth „Pokretom do zdravlja“
23.8.13. Dr.sc.Draženka Vadla, dr.med. „ Zdravo starenje“ (Zavod za javno zdravstvo)
30.8.13. Nadica Šomodi, dr.med. „Rak debelog crijeva“ (Dom zdravlja)

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice