Treći TEDxKoprivnicaLibrary u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica

22. svibnja 2014.

Velike ideje u malom gradu!

U srijedu 28. svibnja 2014. godine u 18.30 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ bit će održan treći TEDxKoprivnicaLibrary događaj na kojem će pet zanimljivih govornika podijeliti svoje ideje s posjetiteljima.

Knjižnica „Fran Galović“ je prva knjižnica u Europskoj uniji koja je dobila licencu za održavanje ovakvog događaja.
Sven Šestak, kazališni, televizijski i filmski glumac, rođeni Koprivničanac koji je svoje školovanje nastavio u Zagrebu na Akademiji dramske umjetnosti, a u rodnoj je Koprivnici jedan od osnivača koprivničkog Ludens teatra govorit će o svojem iskustvu i idejama vezanim uz ustroj kazališta u gradovima do 50 000 stanovnika.
Ugledni PR stručnjak Krešimir Macan, specijalist za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove društvene medije otkrit će nam hoće li internet „ubiti“ tisak, postoji li danas razlika između interneta i televizije, je li klasičan PR mrtav te koja je uloga društvenih mreža.
Ninoslav Pirš, umjetnik, dio peteročlane ekipe kreativaca i uličnih umjetnika okupljenih oko projekta Pimp my Pump pokazat će nam kako su Zagreb učinili vedrijim oslikavanjem starih gradskih pumpi za vodu, takozvanih Železnih Franceka.
Toni Milun voli matematiku, stoga radi kao predavač matematike, a u travnju 2011. godine je na prijedlog svog studenta pokrenuo internetsku stranicu s besplatnim videopredavanjima iz matematike i statistike i zaslužio nagradu „Ponos Hrvatske“. Trenutno ima više od 2000 objavljenih videa, a otkrit će nam kako bi Google predavao matematiku.
Goran Živković zaposlen je kao stručni suradnik pedagog, no puno mu je duži glazbeni staž – jedan je od osnivača Overflowa te već gotovo 25 godina stvara glazbu. Govorit će o najnovijem albumu ovog benda Overflow & Miškina, o susretu s Miškinom i o inspiraciji za album.
TED, neprofitna organizacija posvećena idejama vrijednim širenja, započela je s radom kao četverodnevna konferencija u Kaliforniji prije 26 godina te s vremenom narasla u globalnu organizaciju. Na TED-u vodeći svjetski mislioci i stručnjaci održavaju govor svog života u 18 minuta. Govori su kasnije dostupni besplatno na www.ted.com. Među poznatijim TED govornicima bili su Al Gore, Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Benoit Mandelbrot, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende i bivši britanski premijer Gordon Brown. Dva glavna TED događanja održavaju se svake godine: TED konferencija se održava svakog proljeća u Long Beachu, Kalifornija (uz paralelnu konferenciju TEDActive u Palm Springsu), a TEDGlobal održava svakog ljeta u Edinburghu u Škotskoj.
Kako bi širila vrijedne ideje Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica dobila je licencu za održavanje TEDx događanja pod nazivom TEDxKoprivnicaLibrary gdje „x“ označava da je to „samostalno organiziran TED događaj“. TEDx je program lokalnih, samoorganiziranih događaja koji ima cilj zbližiti ljude kako bi dijelili iskustva u TED-stilu. Na našim TEDxKoprivnicaLibrary događajima posjetitelji imaju priliku slušati zanimljive govore uživo, ali i gledati videozapise iz bogate baze govora održanih na TED-u. TED konferencija daje opće smjernice za TEDx program, ali pojedini TEDx događaji, uključujući i ovaj samostalno su organizirani.
Od svibnja 2013. godine Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica dio je velike TED zajednice. Knjižnica kao ustanova koja, između ostalog, osigurava pristup znanju i informacijama, organizacijom TEDxKoprivnicaLibrary događaja podržala je i vrijedne ideje te omogućila njihovo širenje. Pokazalo se da se i u malom gradu kao što je Koprivnica mogu uspješno širiti velike ideje. Nadamo se da će naši govornici i njihove ideje inspirirati posjetitelje događanja te da će ih potaknuti na razmišljanje i djelovanje.
Održavanje ovog događaja omogućili su Tapetarski i stolarski obrt Horvat, Sonitus, Nexus, Dizajnerko, Tiskara Baltazar, Tiskara Rihtarić, Avalon, 2ché, Hotel Zlatan,

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice