TJEDAN DOBRE KNJIGE U KOPRIVNICI

6. travnja 2011.

JAVNA ČITANJA I POPUSTI NA KUPNJU KNJIGA 14.-20.4.2011.

Tjedan dobre knjige je kulturno-marketinška manifestacija koja promiče čitanje i knjige općenito. Nacionalni je projekt, koji se provodi u 30-ak gradova.

Koprivnica je uz Pulu, Split, Osijek, Zadar, Varaždin i Zagreb jedan od gradova u kojemu će se održati program “7 GRADOVA ČITA 7 DANA (I NOĆI)”, najveće književno događanje ovogodišnjeg Tjedna dobre knjige. U svakom gradu čitat će se na glas 24 sata, ukupno 10.080 minuta.

Koprivnica preuzima čitateljsku palicu od Pule u četvrtak, 14.4. u 21 sat u Domu mladih. Od petka, 15.4. u 7.00 sati Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ koordinira program čitanja, da bi se zadnja tri sata koprivničke akcije, točnije od 18 do 21 sat čitalo u Knjižari „Šareni dućan“, a program nastavlja Split.

Pridružite se i čitajte s nama ili pak, poslušajte što su drugi izabrali za čitanje – čita se sve što je u vezi s putovanjima: beletristika, putopisi, atlasi, kuharice, turistički vodiči, poezija, stručni članci… Čitatelj sam bira što će nam čitati, jedini kriterij je da djelo ima veze s putovanjima, stvarnim ili imaginarnim.

Želite se pridružiti 24-satnom čitanju u našem gradu? Vrlo je jednostavno!Pošaljite e-mail sa svojim podacima (ime, prezime i kontakt telefon/mobitel) te termin kada biste željeli čitati i naslov vaše odabrane knjige na email adresu koprivnica@tjedandobreknjige.com . Ove podatke možete dostavite i u Knjižnicu „Fran Galović“ ili Knjižaru Šareni dućan. Organizatori će napraviti raspored čitanja i obavijestiti vas koji je vaš točan termin za čitanje. Čitati možete bilo koju knjigu koja ima veze s putovanjima, a ukoliko se ne možete odlučiti koju knjigu odabrati uvijek ćete moći pročitati neku od kratkih priča iz poklon-knjige Tjedna dobre knjige “Blizine, nigdine i fritule”. Prijave za čitanje primaju se do utorka, 12.4.2011.

Tjedan dobre knjige je manifestacija u koju se uključuje 100 knjižara u cijeloj Hrvatskoj uz sudjelovanje gotovo svih vodećih hrvatskih izdavača, pa tako i našeg Šarenog dućana. Jedna od okosnica projekta je Poklon-knjiga, pisana posebno za Tjedan dobre knjige. Poklon je kupcima u knjižarama koje su se uključile u manifestaciju te će biti dostupna isključivo tijekom Tjedna knjige. Ovogodišnja poklon-knjiga pod naslovom Blizine, nigdine i fritule je zbirka priča 18 uglednih domaćih autora na temu putovanja. Dobit će je i kupci knjiga u koprivničkom „Šarenom dućanu“ u iznosu većem od 99,00 kuna, dok je u Tjednu dobre knjige cjelokupna ponuda knjiga snižena 10% (svi izdavači), a izdanja Šarenog dućana 30%. Tu je i Nagradna igra – svaki račun za knjige veći od 99,00 kuna ubacuje se u kutiju, 20.travnja 2011. je izvlačenje, nagrade su 3 kompleta knjiga izdavačke kuće Šareni dućan.

Termin održavanja Tjedna dobre knjige je 14.-20. travnja 2011. U svim sferama projekta uključene su javne ličnosti, uz pisce, tu su i pjevači, glumci, sportaši, a ponajviše zaljubljenici u čitanje. Inicijator projekta je ZANA – Udruga za zaštitu prava nakladnika, realizator projekta Spiritus movens d.o.o., autorice projekta Vlatka Jeh, i Zdenka Gold. Tjedan dobre knjige prepoznat je i ima podršku od strane Ministarstva kulture RH kao javna potreba u kulturi.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice