“Tehnologije i mašta mogu svašta!” – stručni skup u Virju, 10. studenog 2017.

9. studenoga 2017.

Inovativni knjižnični programi u povezivanju sa zajednicom TEHNOLOGIJE I MAŠTA MOGU SVAŠTA! – naziv je stručnog skupa za knjižničare koji će se u petak, 10. studenog 2017. održati u Virju. Radi se o središnjem događaju u knjižničarskoj zajednici Koprivničko-križevačke županije povodom Dana hrvatskih knjižnica koji se 11. studenog obilježava u cijeloj Hrvatskoj.

Organizator skupa, Narodna knjižnica Virje, njime će obilježiti deset godina svog rada kao samostalne ustanove u kulturi te čak 140 godina tradicije čitanja u Virju i osnivanja prve virovske  Čitaonice. Skup se organizira u suradnji s Turističkom zajednicom područja Središnje Podravine te uz podršku županijske matične Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

Kroz osam prijavljenih izlaganja u izvedbi samih knjižničara, ali i vrsnih predavača iz drugih, knjižničarstvu srodnih struka, na skupu će se tematizirati spektar različitih sadržaja možda i netipičnih za knjižnice, ali potrebnih i dobrodošlih u zajednici, kao i najnovija tehnološka dostignuća koja knjižničarima omogućuju i olakšavaju neke nove zadatke i novo promišljanje starih i uhodanih usluga za potrebe novih generacija korisnika. 

Više od 60 prijavljenih sudionika iz različitih gradova i mjesta u Hrvatskoj imat će priliku sudjelovati i u zanimljivim  radionicama, koje su domaćini pripremili u suradnji sa svojim partnerima i suradnicima, a s obzirom da se stručni skup održava u sklopu Martinjskih dana i Dana Općine Virje, sudionike očekuje i niz dodatnih ugodnih iznenađenja koja im priprema Općina Virje kao pokrovitelj događanja.

Sve dodatne informacije o skupu, izlaganjima i predavačima mogu se naći na FB stranici skupa: https://www.facebook.com/mocneknjiznice/?fref=ts

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice