TEDxKoprivnicaLibrary

29. listopada 2014.

U ponedjeljak 3.11. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održat će se četvrti po redu TEDxKoprivnicaLibrary koji se ovaj put održava povodom Dana grada Koprivnice i u nekim svojim dijelovima biti će vezan uz razvoj grada.

Svojim idejama i razmišljanjima posjetitelje će inspirirati Helena Hećimović koja će predstaviti Ekomobilnost i pokušati odgovoriti na pitanje što je potrebno učiniti da biciklizam zaista zaživi kao ravnopravni oblik svakodnevnog prijevoza, a biciklisti steknu ugled nositelja novog trenda za kvalitetni život svih građana umjesto da se u kolektivnoj svijesti svode na pojam samovoljnih divljaka koji ugrožavaju sigurnost svih drugih sudionike u prometu. 

Antonio Grgić će ukazati na potrebu osobnog angažmana u realizaciji projekata koje građani pokreću samostalno ili u koordinaciji s ostalim društvenim akterima u prostoru koji smatraju zajedničkim s ciljem jačanja kohezivnih sila zajednice. Pričati će projektima koje je sam odradio ili su trenutno u tijeku.

Josipa Das će se u svom govoru dotaknuti položaja slijepih i slabovidnih osoba u našem društvu i njihovog normalnog prihvaćanja pri čemu će joj glavni adut biti pozitivan stav kojeg i sama prakticira. 

Hrvoje Petrić pričati će o ekohistoriji ili povijesti okoliša koja istražuje međuodnos čovječanstva i ostatka prirode. Procesi vezani uz pojačanu degradaciju okoliša i pojava ekološkog pokreta 60-tih godina prošlog stoljeća, usmjerili su mnoge povjesničare prema istraživanju povijesnih aspekata ekoloških problema. S obzirom na sve veći broj ekoloških problema u svijetu javlja se i potreba za njihovim objašnjenjem u dugom trajanju. 

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica nastavlja s ciklusom TEDx predavanja koji je od samih početaka zainteresirao veliki broj ljudi. S veseljem se sjećamo zadnjeg TEDxKoprivnicaLibrary događaja koji je napunio Stručno-znanstveni odjel. Publika je uživala uz splet zanimljivih izlaganja i TED video zapisa, a vjerujemo da će tako biti i u ponedjeljak. 

Dopustite nam da Vas inspiriramo!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice