TAJNE NAJLJEPŠEG VRTA OD PRVE GREDICE DO OBILJA CVIJEĆA I PLODOVA

10. svibnja 2012.

Pozivamo Vas u srijedu, 16.5.2012. u 19.00 sati
u Knjižnicu i čitaonicu „Fran Galović“ Koprivnica, Zrinski trg 6
(Stručno-znanstveni odjel) na predstavljanje knjige
Lidije KOMES

TAJNE NAJLJEPŠEG VRTA
OD PRVE GREDICE DO OBILJA CVIJEĆA I PLODOVA
Izdavačka kuća „Meridijani“, 2012.

Sudjeluju: autorica Lidija Komes, urednica Petra Somek, recenzent dr.sc. Siniša Jelovčan i autor crteža Branko DOLENEC

O autorici:

Lidija Komes poznata je novinarka Hrvatske radio-televizije, urednica ekološke radio emisije „Slušaj kako zemlja diše“, voditeljica projekta „ Najljepši školski vrtovi u Hrvatskoj“, međunarodni sudac za izbor najljepših sela i gradova Europe po kriterijima Europske asocijacije za cvijeće i krajobraz, te hrvatska veleposlanica za Europske destinacije izvrsnosti sa sjedištem u Bruxellesu. Dobitnica je brojnih novinarskih nagrada, između ostalog „Velebitske degenije“ za zaštitu okoliša, najviše nagrade HRT-a „Ivan Šibl“ za životno djelo. Objavila je knjigu „Slušaj kako zemlja diše“ i monografiju „Najljepši školski vrtovi u Hrvatskoj’.

O knjizi:

Knjiga „Tajne najljepšeg vrta: od prve gredice do obilja cvijeća i plodova” treća je knjiga Lidije Komes. Bogato je grafički opremljena s pregrštom korisnih crteža Koprivničanca Branka Dolenca, kao i atraktivnih ilustracija na više od 280 stranica u boji. Nastala je na temelju brojnih stručnih savjetovanja održanih diljem Hrvatske upravo o osnivanju i uređenju školskih i privatnih vrtova. Kao voditeljica projekta «Najljepši školski vrtovi» autorica je zamolila odabrane stručnjake da na tim savjetovanjima protumače ono temeljno – kako urediti i njegovati vrt i kako izbjeći najčešće pogreške vrtlara početnika. Pažljivo ih slušajući i bilježeći njihova predavanja, odlučila je da zajedno s njima najvažnije i najpotrebnije sadržaje sažme u cjeline na temelju kojih je napisala „Tajne najljepšeg vrta“.

Ovaj priručnik jasan je, pregledan i pouzdan vodič i savjetnik u svim radovima u vrtu, od prve cvjetne gredice, prvog malog povrtnjaka i prve voćke do prave zelene oaze u kojoj ćete uživati i radeći i odmarajući se.

O temama:

– Kako svoj vrt iz mašte pretvoriti u stvarnost?! Kako ga „korak po korak“, mudro i jednostavno planirati ?

– Cvjetnjak, povrtnjak, voćnjak, živice i staze, travnjak, kamenjara, vodena zrcala uokvirena cvijećem, zavirite i u posebno poglavlje o Mediteranskom vrtu i upoznajte njegove najvažnije predstavnike!

– Doznajte kako besplatno do nove biljke; sve o sijanju, sadnji i razmnožavanju, u voćnjaku – sve o rezidbi i cijepljenju uz savršeno jasne crteže!

– Znate li kako njegovati i „hraniti“ svoje biljke, kako izraditi kompost, što je lumbrihumus i zašto je dobro u vrtu imati kalifornijske gujavice? A što je „biološka zaštita“, i zašto nam je „božja ovčica“u vrtu upravo dragocjena? Upoznajte i korisne i štetne kukce! Razlikujte ih! Sagradite i kućicu za ptice! Ne zaboravite da samo jedan par sjenica s prosječno 8 mladunaca u leglu dnevno pojede oko 1000 ličinki kukaca!

– Čuvajte svoje zdravlje i zdravlje tla iz kojega sve niče! Uživajte u plodovima svojega rada u vlastitom vrtu! Budite sretan eko-vrtlar uz pomoć nove knjige u izdanju Meridijana!

Darove iznenađenja za sve posjetitelje priprema Izdavačka kuća „Meridijani“, kao i prodaju knjige po promotivnoj cijeni.

Knjigu je sufinancirao i Grad Koprivnica.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice