Tajana Obradović i Suzana Bosnić u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica predstavile svoje nove knjige

28. veljače 2014.

U srijedu 26. 2. 2014. godine u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica dvije su hrvatske autorice predstavile svoje knjige nedavno objavljene u Nakladi Funditus. Predstavljanje je moderirala Vera Vujović, književna prevoditeljica i urednica.
Tajana Obradović, novinarka, urednica i spisateljica čitateljima otprije poznata po romanu prvijencu „Cybersex – Čarobna šuma“, predstavila je svoju drugu knjigu „Onda znaš kako stvari stoje“. Osim što piše, bavi se i novinarstvom, no ističe da je lakše govoriti o angažiranim temama kroz umjetničku nego kroz novinsku formu. Njezini su romani rezultat pomnog istraživanja i promatranja svijeta te u njima angažirano progovara o aktualnim društvenim pojavama i fenomenima. Osim moralnog zlostavljanja na radnom mjestu (mobbinga) koji je osnovna tema romana „Onda znaš kako stvari stoje“ temeljenog na mnoštvu biografskih elemenata, javljaju se tu i teme samoubojstva, psihičkih problema i otuđenosti svojstvene današnjem vremenu i načinu života. Osim toga, čitatelju se nudi i uvid u način funkcioniranja korporativnih struktura.
Suzana Bosnić, novinarka i spisateljica stasala u zagrebačkom Centru za kreativno pisanje pod vodstvom Miroslava Mićanovića, Tomislava Zajeca i Marinka Koščeca predstavila je svoj književni prvijenac, zbirku kratkih priča „Pod zemljom u velikim cipelama“. Otočki mentalitet, svakodnevne bizarnosti i iskustvo Indije tematske su cjeline u koje bi se mogle svrstati kratke priče iz ove zbirke. Izraz koji ova autorica koristi potpuno je ogoljen te uspijeva u vrlo kratkoj formi reći mnogo, no mnogo toga čitatelj može samo naslutiti.
Osim o svojim knjigama, autorice su govorile i o lijepim i poticajnim iskustvima učenja pisanja u Centru za kreativno pisanje, o odnosu prema publici odnosno čitateljima te o čitanju koje smatraju vrlo važnim za pisanje. Posjetitelji su imali priliku saznati i nešto više o planovima ovih autorica i o još neobjavljenim knjigama.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice