SVEČANO OTVOREN BIBLIOKOMBI U KRIŽEVCIMA

2. prosinca 2008.

Uz prisustvo brojnih uglednih gostiju i prijatelja križevačke Gradske knjižnice, župan Koprivničko-križevačke županije, g. Darko Koren, zajedno s ravnateljicom Knjižnice, Marjanom Janeš-Žulj, u ponedjeljak, 1. prosinca 2008., svečano je otvorio novi bibliokombi Gradske knjižnice “Franjo Marković” u Križevcima. Tom prilikom, mr. sc. Dijana Sabolović-Krajina i Ljiljana Vugrinec održale su i kratku prezentaciju o mreži narodnih knjižnica u Koprivničko-križevačkoj županiji.
Sredstva za nabavu i opremanje bibliokombija osigurali su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Koprivničko-križevačka županija, uz pokroviteljstvo Grada Križevaca te brojnih sponzora.

Odmah nakon otvorenja, bibliokombi je bio na raspolaganju za razgledanje svim zainteresiranim građanima, koji su tom prilikom ispred Hrvatskoga doma mogli razgledati još jedan županijski bibliobus – bibliobus Koprivničke knjižnice i čitaonice “Fran Galović”.

Otvorenjem bibliobusa u Križevcima uspostavljena je nova služba pokretne knjižnice, deseta u Hrvatskoj, koja će knjigama i drugom knjižničnom građom opsluživati općine i brojna mala naselja Kalničkog prigorja u kojima ne postoje mjesne knjižnica. Također, bibliokombi će obilaziti i naselja u okolici samoga grada Križevaca, gdje će mu stajališta biti prvenstveno uz tamošnje područne škole.

Zahvaljujući koprivničkoj službi pokretne knjižnice, koja 2009. godine obilježava 30. godišnjicu uspješnoga rada, te novom križevačkom bibliokombiju, Koprivničko-križevačka županija svrstala se u red najuspješnijih županija u Hrvatskoj po organiziranosti knjižnične mreže putem pokretnih knjižnica: jedina će, naime, imati organizirane bibliobusne službe u dva različita grada. Križevci su, uz to, prvi grad u Hrvatskoj koji ima pokretnu knjižnicu u obliku bibliokombija, jer svih ostalih 11 vozila pokretnih knjižnica u Hrvatskoj su bibliobusi.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice