Šutnja / promocija televizijske serije i knjiga Drage Hedla

19. listopada 2021.
Drago Hedl
Drago Hedl

U srijedu, 27.10.2021. s početkom u 18 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica Drago Hedl održat će promociju nove televizijske serije „Šutnja“ utemeljene na trilogiji njegovih kriminalističkih romana.

Kao istraživački novinar Hedl je prije 12 godina kroz seriju članaka razotkrio i objavio kako se u osječkom Domu za djecu i mladež godinama događa maloljetnička prostitucija. Osječki makroi su političkim i gospodarskim moćnicima podvodili djevojčice u dobi od 14 godina, a kad je to javno razotkriveno i svi se mediji tjednima o tom skandalu raspisali – te se 2009. nije se dogodilo ništa. Taj zločin detaljnije je raspisao u svojim kriminalističkim romanima „Izborna šutnja“, „Ispovjedna tajna“ i „Kijevska piletina“ koji su rado čitani među članovima koprivničke knjižnice.

S istim su se žarom i emocijom za dosezanje pravde za djevojčice, a po Hedlovoj kriminalističkoj trilogiji baziranoj na stvarnim događajima maloljetničke prostitucije u osječkom Domu za djecu i mladež, redatelji Dalibor Matanić i Vuk Ršumović te producenti kuće „Drugi plan“ prihvatili snimanja serije „Šutnja“ čije će prve epizode biti prikazane ujesen.[1]

Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr ili telefonom na 048/622-363 (108).

Veselimo se Vašem dolasku!

[1] Tekst je većim dijelom preuzet iz najave intervjua s Dragom Hedlom objavljenog 21.5.2021. na https://reci.hr/aktualno/intervju/drago-hedl-nadam-da-ce-serija-sutnja-dovesti-do-progona-pocinitelja-maloljetnicke-prostitucije/

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice