SUDJELOVANJE KOPRIVNIČKIH KNJIŽNIČARA NA 75. SVJETSKOM KNJIŽNIČNOM I INFORMACIJSKOM KONGRESU IFLA-e U MILANU, ITALIJA

21. kolovoza 2009.

Četvoro koprivničkih knjižničara – ravnateljica Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Dijana Sabolović Krajina i knjižničari Kristian Ujlaki, Karlo Galinec i Jasminka Vajzović -aktivno će sudjelovati na 75. generalnoj konferenciji IFLA-e, Međunarodnog saveza knjižničarskih društava i ustanova (The International Federation of Library Associations and Institutions), koja će se održati od 23. do 27. kolovoza 2009. u Milanu, Italija, pod motom «Knjižnice stvaraju budućnost na temelju kulturnog nasljeđa».
Koprivnički knjižničari sudjelovat će na konferenciji u Milanu izlaganjem na temu «Digitalizacija kao lokalna vrijednost» kojim će predstaviti projekt digitalizacije lokalnog tiska kao vrijedan doprinos gradske knjižnice stvaranju budućeg portala lokalne kulturne baštine.
Projekt digitalizacije koprivničkog tiska koji je završen 2008., značajan je i po tome što je to bio prvi projekt realiziran u okviru nacionalnog projekta «Hrvatska kulturna baština» .
Sudjelovanje koprivničkih knjižničara na ovom najvećem knjižničarskom svjetskom skupu omogućeno je uz financijsku pomoć Ministarstva kulture RH.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice