SUDJELOVANJE KOPRIVNIČANKI NA KONFERENCIJI O KNJIŽNIČNIM USLUGAMA ZA OSOBE KOJE NE MOGU ČITATI CRNI TISAK

17. kolovoza 2009.

Mechelen, Belgija, 18.-19.8.2009,

Mastricht, Nizozemska, 20.8.2009.

Dragica Zlatar, predsjednica Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije i Dijana Sabolović-Krajina, ravnateljica Knjižnice i čitaonice «Fran Galović» Koprivnica aktivno sudjeluju na konferenciji o knjižničnim uslugama za osobe koje ne mogu čitati crni tisak, koja se održava u Mechelenu, Belgija i Mastrichtu, Nizozemska, 17.-20.8.2009. One će predstaviti praksu koprivničke Knjižnice i čitaonice «Fran Galović» u pružanju usluga za slijepe i slabovidne osobe, koja je izabrana za prezentaciju kao jedna od najboljih praksi na međunarodnoj razini, zajedno s onima iz Francuske, Njemačke, Nizozemske, Belgije, Norveške, Danske, Švedske, Velike Britanije Kanade, Australije, Južnoafričke Republike, Kenije i Japana.

Naglasak koprivničkog izlaganja, jedinog iz Hrvatske, bit će na partenrstvu kao ključu održivosti ove specijalne knjižnične usluge, koja je pokrenuta zahvaljujući sredstvima Europske unije 2006. godine, a čiji je cilj socijalna inkluzija, odnosno uključivanje sugrađana s oštećenjem vida u život lokalne zajednice i društva općenito.

Cilj sudjelovanja Koprivničanki na ovoj konferenciji koja će okupiti nakladnike, knjižničare i korisnike koji ne mogu čitati crni tisak je stjecanje potrebnih znanja, iskustava i vještina za daljnji stručni razvoj Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije i koprivničke Knjižnice «Fran Galović», te multipliciranju na razini Hrvatske prenašanjem znanja drugim zainteresiranim knjižnicama i udrugama.

Sudjelovanje Koprivničanki na ovom međunarodnom stručnom skupu financijski je omogućilo Ministarstvo kulture RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, budući da je usmjeren na promicanje i zaštitu ljudskih prava, jednakih prilika za sve građane i građanke, snošljivost, suradnju, demokraciju, bolje uvjete i kvalitetu života i širenje prostora javnosti.

Više na

http://www.debibliotheken.nl/P3IFLA2009

http://www.debibliotheken.nl/content.jsp?objectid=21964

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice