Sudionici programa Erasmus+ posjetili Knjižnicu i čitaonicu “Fran Galović” Koprivnica

4. srpnja 2017.

U četvrtak, 29. 6. 2017. Knjižnicu i čitaonicu “Fran Galović” Koprivnica posjetila je međunarodna skupina stručnjaka koji sudjeluju u projektu RADWAN u okviru programa Erasmus+. U knjižnicu su ih doveli domaćini njihovog okupljanja u Hrvatskoj – predstavnici Područne škole Josipa Generalića Hlebine, koja kao osmorazredna škola radi u sastavu Osnovne škole Fran Koncelak Drnje.

RADWAN je projekt koji u potpunosti financira Europska unija, a traje dvije godine. Naziv RADWAN je skraćenica od poljskog Radość Ambasadorem Dzieci, Wiedza Azymutem Nowoczesności (Radost ambasadora djece, znanje kao azimut moderniteta). Uz Hrvatsku, koju predstavlja hlebinska škola, sudionici ovog projekta su još tri škole i to iz Španjolske, Turske i Poljske. Njihovi predstavnici boravili su od 26.06.2017.  do 30.06.2017. u Područnoj školi Josipa Generalića Hlebine, kako bi održala transnacionalni projektni sastanak. Cilj sastanka bila je evaluacija projekta u protekloj godini te planiranje sljedeće aktivnosti za sljedeću.
Temeljni cilj ovog projekta je učiniti obrazovanje privlačnijim te razviti i poboljšati temeljne kompetencije učenika te kroz implementaciju inovativnih metoda učenja i podučavanja povećati obrazovne mogućnosti u sve četiri partnerske škole (za oko 600 učenika).
Uz radni dio, domaćini su goste poveli u pobliže upoznavanje našeg kraja i okolice. Posjetili su Galeriju naivne umjetnosti, imanje obitelji Generalić, razgledali Koprivnicu te pokazali gostima Knjižnicu i čitaonicu „Fran Galović“ kao oglednu hrvatsku knjižnicu. Osim bliže okolice posjetili su još Varaždin, Zagreb te Kalnik.
Do sada su u sklopu projekta RADWAN ostvarene dvije transnacionalne aktivnosti učenja, podučavanja i osposobljavanja s učenicima i to u veljači u Španjolskoj, a u svibnju u Poljskoj. Sljedeće godine u svibnju transnacionalna aktivnost učenja, podučavanja i osposobljavanja s učenicima održat će se u PŠ Josipa Generalića Hlebine.

Ana Tustonjić Dombaj,
koordinatorica hrvatske škole u projektu RADWAN u sklopu programa Erasmus+

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice