Stručni skup “Tehnologije i mašta mogu svašta!” – Virje, 10. studeni 2017.

17. listopada 2017.

Povodom deset godina rada Narodne knjižnice Virje kao samostalne ustanove u kulturi te povodom 140 godina djelovanja virovske  Čitaonice, a u sklopu obilježavanja Martinjskih dana i Dana Općine Virje,  Narodna knjižnica Virje organizira stručni skup za knjižničare pod nazivom Inovativni knjižnični programi u povezivanju sa zajednicom – TEHNOLOGIJE I MAŠTA MOGU SVAŠTA!, koji će se održati u petak, 10. studenog 2017. u Virju. Ovim skupom ujedno će se na nivou županijske knjižničarske zajednice obilježiti Dan hrvatskih knjižnica, 11. studeni.

Narodne knjižnice, ali i sve vrste ustanova i organizacija danas, svoju snagu i svrhu pronalaze u partnerstvima i povezivanju sa svojim neposrednim zajednicama. Bilo putem on-line službi i usluga, virtualnih zajednica i aplikacija, bilo osiguravanjem upravo onakvog tipa sadržaja kakav u zajednici nedostaje. Zajednica je ta od koje svaki program i pothvat započinje.   Upravo je život, povezanost i energija zajednice u Virju, pokretač u organiziranju najrazličitijih sadržaja, nuspojava kojih je pozitivna socijalna interakcija.

Stoga će ovaj  stručni skup tematizirati spektar različitih sadržaja možda i netipičnih za knjižnice, kao i najnovija tehnološka dostignuća koja knjižničarima omogućuju i olakšavaju neke nove zadatke i novo promišljanje starih i uhodanih usluga za potrebe novih generacija korisnika.  

Pridružite nam se i Vi na stručnom skupu – proslavi virovske knjižnice i naše knjižničarske struke, uključite se razmjenom ideja, iskustava i inspiracija!  

Rok za prijave sudjelovanja je do 20. listopada 2017., a  prijave se primaju na e-mail adresu narodna.knjiznica@virje.hr 

Sve dodatne i najnovije informacije o skupu, izlaganjima i predavačima potražite na https://www.facebook.com/mocneknjiznice/?fref=ts

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice