Stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem / „Knjižnične usluge za osobe s teškoćama čitanja u kontekstu pandemije COVID-19 – izazovi, mogućnosti i perspektive“ 

9. srpnja 2021.
Stručni skup
Stručni skup

OBAVIJEST O STRUČNOM SKUPU  S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM U KNJIŽNICI I ČITAONICI „FRAN GALOVIĆ“ KOPRIVNICA

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica je domaćin stručnog skupa  s međunarodnim sudjelovanjem „Knjižnične usluge za osobe s teškoćama čitanja u kontekstu pandemije COVID-19 – izazovi, mogućnosti i perspektive“  koji će se održati  5. 11. 2021. Organizira ga u suradnji s  Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije, Hrvatskom knjižnicom za slijepe u Zagrebu i Komisijom za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama Hrvatskoga knjižničarskog društva. Financijsku podršku osiguravaju  Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske,  Grad Koprivnica i Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica.

Uz domaće stručnjake u području pružanja knjižničnih usluga osobama s teškoćama čitanja, pozvana izlaganja održat će strane gošće iz  vodeće  međunarodne knjižničarske organizacije –  Međunarodnog saveza knjižničarskih društava i ustanova (IFLA.  Nancy Bolt iz  Sjedinjene Američke Država, predsjednica IFLA-ine Sekcije za knjižnične usluge za osobe s posebnim potrebama  govorit će  o potrebi, obvezi i važnosti da knjižnice osiguraju  dostupnost svojih usluga svima s posebnom brigom za ranjive skupine građana. Kirsi Ylänne iz Finske, predsjednica IFLA-ine Sekcije za knjižnice za osobe s teškoćama čitanja, govorit će  o važnosti knjižničnih digitalnih usluga za osobe s teškoćama čitanja, što je posebno došlo do izražaja u aktualnoj pandemiji COVID-19.

Više o stručnom skupu u 2. obavijesti stručnog skupa (u privitku) u kojoj organizatori  pozivaju na prijavu sudjelovanja i izlaganja o dobroj praksi hrvatskih knjižnica i njihovih suradnika u području pružanja usluga osobama s teškoćama čitanja.

Kontakt za daljnje informacije: dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina, knjižničarska savjetnica, 048 622 363 / 115;  099 496 1013; strucni@knjiznica-koprivnica.hr

Više informacija: 2 obavijest _ Okrugl stol Koprivnica 5 11 2021 (2)

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice