Stres je tema 4. “Zdravstvenog susreta pod suncobranima”

27. srpnja 2016.

U petak, 29.7.2016. u 10.00 sati na terasi ispred knjižnice, a u slučaju lošeg vremena u Čitaonici tiska održat će se program „Zdravstveni susreti pod suncobranima“ u suradnji s Općom bolnicom „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica. Tema je “Kako se nositi sa stresom?”. O temi će govoriti Mirjana Grubić Marković, dr. med. spec. psihijatrije i Tihana Kosi, prof. psihologije.

 Govorit će o tome što je stres, kako ga prepoznati i koji su najveći izvori stresa u našem životu te koje su posljedice na fizičko i mentalno zdravlje ako mu se prepustimo. Stres je neizbježan, prati sve izazove i važne događaje u životu, ali možemo ga naučiti kontrolirati i bolje se nositi s njime.
Kroz iskustvene vježbe i razmjenu iskustava bit će prikazani načini suočavanja sa stresom, metode relaksacije te konstruktivni načini razmišljanja.

Mirjana Grubić Marković, psihijatar, završila je studij medicine na Medicinskom fakultetu u Rijeci 2004. godine. Zaposlena je na Odjelu za psihijatriju u OB “Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica od 2006. godine, a specijalizaciju iz psihijatrije završila je 2012. godine. Trenutno je na užoj specijalizaciji Alkoholizam i druge ovisnosti u Klinici za psihijatriju Vrapče. Pohađala je  edukaciju iz Kognitivno bihevioralne terapije. Bavi se radom sa psihijatrijskim bolesnicima na Odjelu za psihijatriju te radom u Dnevnoj psihijatrijskoj bolnici sa afektivnim poremećajima te ovisnicima o alkoholu.

Tihana Kosi, prof. psihologije psiholog je u općoj bolnici OB “Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica, radi s djecom i odraslima kroz psihodijagnostičke i terapijske postupke. Na supervizijskom je stupnju kognitivno-bihevioralne terapije te polazi poslijediplomski studij kliničke psihologije.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice