Što se događa u knjižnici od 1. do 9. travnja 2016. ?

30. ožujka 2016.

Na samom početku travnja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica djecu i odrasle očekuje niz zanimljivih programa i događanja

Međutim, podsjećamo da još ova dva dana do kraja ožujka izloge Knjižnice u samom središtu grada na Zrinskom trgu krasi izložba Uskrsna Hartmannova jaja. Zanimljive pisanice nastale su na Uskrsnoj kreativnoj radionici provedenoj u suradnji s  Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije, a pod umjetničkom vodstvom Gordane Špoljar Andrašić. Ovakva se uskrsna radionica integracijskog tipa koja okuplja slijepu djecu i njihove videće vršnjake provodi svake godine pod pokroviteljstvom tvrtke Hartmann d.o.o. Rezultat druženja i kreativnog stvaranja slijepe i videće djece uvijek su originalne pisanice. Uz ovu izložbu, prolaznici do kraja ožujka mogu razgledati i zanimljivu izložbu pisanica doktorice Vesne Mađarić izrađenih u decoupage tehnici.

Od 1. do 17. travnja 2016. godine, uz redovite izložbe knjižnične građe, u izlozima Knjižnice moći će se razgledati i zanimljiva izložba slika Andreje Živko. Andreja Živko rođena je u Koprivnici, a živi u Đurđevcu. U Zagrebu je završila Učiteljsku akademiju, smjer predškolski odgoj. Nakon desetogodišnjeg radu s djecom u dječjem vrtiću u potpunosti se posvetila slikarstvu. Daljnje obrazovanje nastavila je na učilištu za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn „Studio Tanay“ u Zagrebu.  Svoje slikarstvo naziva „umjetnošću srca“. 

U subotu 2. travnja 2016. godine u Dječjem odjelu od 10.00 do 10.45 sati održat će se radionica njemačkoga jezika za djecu od 6 do 10 godina. Voditeljica radionice su nastavnice njemačkoga jezika.

U ponedjeljak 4. travnja 2016. godine od 16.30 do 18.00 sati u Dječjem će se odjelu održati redovita Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje, a voditeljica pričaonice, odgajateljica Branka Grudić ovog će puta čitati priču „Pogodi, Pogodi!“.

U srijedu 6. travnja 2016. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu održat će se večer poezije Stjepana Šegrta, pokojnog pjesnika, slikara i kipara iz Sigeca. Program će voditi Branimir Dolenec, a Šegrtove će pjesme uz njega čitati Ivan Picer i Miroslav Betlehem. Uglazbljene će autorove stihove izvesti Franjo Barić i prijatelji, Bemian duet i Vjekoslav Lukanec-Luki. Stjepan Šegrt rođen je 22. srpnja 1946. u Sigecu. Od školske dobi pokazivao je interes za poeziju, a istovremeno i za naivnu umjetnost te postizao zapažene rezultate. Uz sav svoj posao i djelovanje, ponajprije u koprivničkom Bilokalniku, a uz to i u stvaranju Općine Ivanec, nikada nije zanemario slikarstvo i pisanje poezije te kiparstvo. Marljiv i skroman svoje je pjesme samozatajno čuvao te ih je supruga Ana objavila tek nakon njegove prerane smrti 1999. godine. U proslovu njegove jedine objavljene zbirke poezije „Moja zipka“ Božena Loborec piše kako je traganje za smislom života osnova njegove poezije. Uz štokavske stihove, piše i stihove na kajkavskom, a pjesme su tematski najčešće rodoljubne, „goričke“ i obiteljske.

U petak 8. travnja 2016. godine u 13.30 sati u Centru za pružanje usluga zajednici „Svitanje“ knjižničari će uručiti donaciju slikovnica za „Malu knjižnicu“ prikupljenih tijekom akcije „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj“. S obzirom na to da se 8. travnja obilježava i Svjetski dan Roma, uz uručivanje donacije tim će se povodom održati i Pričaonica za djecu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice