STEM AUTO posjetio Knjižnicu

30. srpnja 2018.

U ponedjeljak, 30. srpnja 2018., održana je radionica programiranja u sklopu projekta STEM AUTO, Instituta za razvoj i inovativnost mladih, a u koji se uključila i naša Knjižnica kako bi što bolje organizirala radionice programiranja, robotike i digitalne pismenosti za djecu.

    U radionici je sudjelovalo 12 polaznika koji su već nakon pol sata teorije koje im je izložio edukator iz IRIM-a samostalno znali programirati te se pri tom dobro zabavili. Kao što smo već i najavili i opet zaključujemo, STEM AUTO je projekt koji djeci omogućuje kompetencije koje danas ulaze u mnoga zanimanja te je povezan s vještinama kritičkog razmišljanja i snalaženja u situacijama, čineći polaznike ovih radionica spremnijima za izazove s kojima će se susresti kao građani 21. stoljeća.

    Ovim putem pozivamo i svu zainteresiranu djecu da nastave pratiti naše radionice te da se u njih uključe. Već ovaj tjedan, 2. kolovoza, Matija Kolarić će za svu zainteresiranu djecu školskog uzrasta održati Radionicu Robotike, a u sklopu programa „Robotika u knjižnici“. Održat će se od 10.00 do 11.00 sati u Čitaonici tiska na 1. katu. Prijaviti se može osobno kod knjižničarki u Dječjem odjelu, na e – mail djecji@knjiznica-kopirvnica.hr i na broj 622/363 (106).

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice