Sretan 100. rođendan Zvonimiru Tomcu, našem dugogodišnjem suradniku i najstarijem živućem knjižničaru

24. siječnja 2019.

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica prigodnom izložbom čestita 100. rođendan Zvonimiru Tomcu, dugogodišnjem suradniku i najstarijem živućem knjižničaru

Prigodnom izložbom njegovih objavljenih knjiga, Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica čestita 100. rođendan Zvonimiru Zvonku Tomcu, rođenom Koprivničancu koji već desetljećima živi u Rijeci.

Gospodin Zvonimir Tomac rođen je u Koprivnici 27. 1. 1919. godine u obitelji uglednog koprivničkog trgovca Mihovila Tomca. Kao student šumarstva krajem tridesetih godina prošlog stoljeća volonterski je radio u Knjižnici Kluba akademičara koji su vodili tadašnji koprivnički studenti i akademski obrazovani građani i koja je svojim kulturnim djelovanjem, zabavama, predavanjima i filmskim predstavama kreirala društveno-kulturni život Koprivnice 30-ih godina prošlog stoljeća. Upravo činjenica da je on najstariji koprivnički knjižničar potakla je prije mnogo godina njegovu suradnju s koprivničkom Knjižnicom „Fran Galović”.

Njegovi dugogodišnji i vrlo uspješni hobiji su slikarstvo i pisanje poezije, eseja i priča. Svoje je literarne radove objavio u 13 knjiga koje su nastajale između 2003. i 2018. godine te na blogu pod nazivom Domoljubac (dostupnom na: https://blog.dnevnik.hr/domoljubac). Posebno su zanimljive njegove zabilježene anegdote koje puno otkrivaju o životu u Koprivnici u prvoj polovici 20. stoljeća.

Još 2013. godine donirao je tri svoje slike Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica, a surađivao je i s Muzejom grada Koprivnice te Domom za starije i nemoćne Koprivnica gdje je održavao vrlo zapažene literarno-likovne susrete.
Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica želi mu povodom 100. rođendana sve najbolje!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice