Smjena generacija u koprivničkom bibliobusu!

29. rujna 2014.

Nakon 35 godina rada u bibliobusu,  oba člana posade bibliobusa Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica – knjižničar Mladen Tudić i vozač Ivo Trepotec – opraštaju se ovih dana od svojih vjernih korisnika na bibliobusnim stajalištima širom Koprivničko-križevačke županije jer od l. listopada 2014. odlaze u zasluženu mirovinu.

Ovaj legendarni koprivnički bibliobusni dvojac proputovao je u 35 godina oko 320.000 kilometara uzduž i poprijeko Podravine, što je jednako kao da su osam puta obišli Ekvator! Za to vrijeme učlanili su u bibliobus više od 70.000 korisnika te im posudili gotovo milijun knjiga.  Ove impresivne brojke same za sebe dovoljno govore i mogu dobro ilustrirati koliki posao ostaje obavljen iza ove male dvočlane ekipe, ali od samih brojki još je važniji nemjerljivi doprinos kojeg su knjižničar Mladen i vozač Ivo  kroz svoj rad u bibliobusu dali u poticanju čitanja i obogaćivanju kulturnog života u mnogim malim mjestima širom Podravine kojima je bibliobus jedina dostupna knjižnica.

Donoseći radost čitanja svim onim korisnicima koji u svojim sredinama nemaju mogućnost korištenja stacionirane knjižnice, bibliobus je postao važan i nezaobilazan dio života svih mjesta koje posjećuje, a zaposlenici bibliobusa, Ivo Trepotec i Mladen Tudić,  postali su tijekom vremena pravi zaštitni znak koprivničke pokretne knjižnice. U svom poslu  stekli su nebrojena poznanstva, pa i prijateljstva među korisnicima jer u bibliobus se oduvijek dolazi ne samo posuditi novu knjigu, već i porazgovarati, razmijeniti novosti ili samo ugodno družiti.  Iako će odlazak u mirovinu ove dvojice  vetarana hrvatskoga pokretnoga knjižničarstva  zasigurno ostaviti traga u djelovanju koprivničkog bibliobusa, njihova misija nastavlja se i dalje: s novim “vjetrom u jedra”  i s novom, pomlađenom bibliobusnom posadom, vozačem Sinišom Lukačem i diplomiranom knjižničarkom Anom Škvarić, bibliobus kreće dalje, na tragu svega onoga dobrog i vrijednog što su tijekom 35 godina u koprivničku Bibliobusnu službu ugradili te ostavljaju u nasljeđe novim generacijama knjižničara njihovi kolege Mladen i Ivo, a na čemu će im uvijek biti zahvalni i korisnici koprivničkog bibliobusa, kao i suradnici u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice