Smiljana Čoh: Tijekom likovnih radionica djeci želim prenijeti radost i ljepotu koju donose crtanje i pisanje priče

13. svibnja 2021.

Veliko je zadovoljstvo kad vam se pruži prilika da surađujete s osobom čiji rad cijenite, čije ilustracije i kreativnost vas često raznježe te željno iščekujete novu objavu na društvenim mrežama. Takvo je zadovoljstvo nama pružila Smiljana Čoh koja je početkom ove godine, kreirala nekoliko ilustracija za programe i usluge Dječjeg odjela koje možete već sada vidjeti na novom webu knjižnice, ali imat ćete prilike vidjeti ih u prostoru Dječjeg odjela i na promotivnim materijalima.
Smiljana Čoh radi i diše kao ilustratorica. Živi u Varaždinu s mužem i troje djece. Voli slikati, crtati, smišljati priče, igrati se bojama, linijama, mrljama i teksturama. Kaže kako ju posebno raduje otkrivati drugima tu radost, ljepotu i čuđenje jer prečesto smo opterećeni rezultatom i bojimo se nešto isprobati misleći da neće biti “dovoljno dobro”. Tu radost djeci prenosi tijekom likovnih radionica, trenutno putem Zooma, u okviru kojih je cilj proširiti horizonte, pomaknuti se od očekivanog, pronaći lijepo u “običnom”, potaknuti znatiželju za istraživanjem u stvaranju, pokazati djeci da su njihove ideje važne.
Smiljana Čoh završila je je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu – studij animiranog filma. Radila je ilustracije za brojne dječje časopise, samostalno izlagala u Hrvatskoj i Bruxellesu te sudjelovala u brojnim zajedničkim izložbama. U svojem opusu ima i nekoliko objavljenih autorskih slikovnica. “Princesses on the Run”, “Seven Princesses”, “I Have a Brother” i “I Have a Sister”. Također, ilustrirala je 3 slikovnice autora Juliana Lennona i Barta Davisa, slikovnicu “I Want to be a Ballerina” Anne Membrino te slikovnicu “Cinderella” Harriet Castor. Nedavno je izdana i nova slikovnicom na hrvatskom jeziku, Boje mojega doma kojom se djeci pokušava približiti tema izbjeglištva.
Njen rad možete pratiti na društvenim mrežama:

Instagram

Facebook

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice