Putopisno predavanje / Slaven Škrobot: Australijom bez koraka

7. travnja 2021.
Slaven Škrobot
Slaven Škrobot

U srijedu 14. travnja 2021. u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica putopisno predavanje održat će Slaven Škrobot koji će posjetitelje povesti na putovanje po Australiji. Predavanje nosi naslov “Australijom bez koraka” jer je Slaven proputovao Australiju u invalidskim kolicima čime je njegov pothvat bio puno zahtjevniji.
Slaven je prije 11 godina prilikom skoka u more udario u svog prijatelja te je nakon tog udarca postao tetraplegičar i njegov se život preselio u invalidska kolica sa samo 23 godine. Nakon terapija i suočavanja s novonastalom situacijom, Slaven je odlučio da se neće povući u sebe već je poželio putovati te su zbog toga iza njega mnogobrojna putovanja u invalidskim kolicima. Obišao je pola Europe, Tanzaniju, Maroko, Jordan i nedavno Australiju u kojoj je proveo mjesec i pol o čemu ćemo sve saznati na predavanju.

O sebi kaže: “Trenirao sam razne sportove, a najviše sam volio odbojku, nogomet i tenis. Često se znam pitati gdje bih sada bio i kako bih igrao da nisam nastradao. No, kada vam se život preokrene u jednoj sekundi i dođete u situaciju da sami ne možete uzeti čašu soka, onda je vrlo teško naći nešto što će vas ispunjavati. Ja sam svoj mir pronašao u glazbi, koncertima i putovanjima”.

Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr ili telefonom na 048/622-363 (108).

Veselimo se Vašem dolasku!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice