SIROVA HRANA

2. srpnja 2014.

Kulinarska radionica za odrasle
Srijeda, 9.7.2014. u 10.00 sati (Terasa ispred knjižnice / u slučaju lošeg vremena Čitaonica tiska) Voditeljica: Vedrana Beg.
Pomalo izgubljeni u silnoj težnji kako obaviti nagomilane obaveze ili kako dočekati nov priljev novca bez stresa i panike, zaboravljamo da naše tijelo ipak ima svoj limit energije i izdržljivosti. Najveća sreća u svemu je da nas naš najveći liječnik i prijatelj vjerno čeka – strpljiva majka priroda. Kao što ćete u svakom betonu naći barem jednu travku kao znak da je priroda uvijek uz vas tako ćete, ako pogledate malo bolje, primijetiti da smo okruženi obiljem darova u obliku voća i povrća. Za sve generacije prije 70-ih livada je bila mjesto usputnog grickanja i mirisanja. Jesti kiselice, isisavati sok iz malih ljubičastih cvjetova (kojima ne znam ime) – nismo li svi spontano bili “sirovojelci” odnosno intuitivno znali što nam treba i što nam je ukusno, a još k tome potpuno besplatno i dostupno svakome. Na radionici sirove hrane upoznat ćemo Vas sa zelenim kašicama, sokovima, energetskim kremama (krema budwig) upotrijebivši namirnice dostupne svima. Sva ova hrana i napitci dolaze u sirovom obliku i nama koji se već neko vrijeme tako hranimo svakodnevno, donosi trenutni impuls predivne energije. Sve namirnice koje ćemo koristiti u pripremi napitaka, kašica i krema iz organskog su uzgoja. Radionica nije namijenjena samo onima koji se žele hraniti isključivo sirovom hranom i vegetarijancima, nego svima koji u svoju prehranu žele uvrstiti barem jedan ukusan i zdrav sirovi obrok! Sudionici radionice: Franck i Ivana iz SD Projekta, Maja Kišiček, Josip Tetec i Vedrana Beg
Literatura o ovoj temi dostupna je u knjižnici, a važniji autori su Dr. Norman W. Walker, Victoria Boutenko, Lena i Darko Jurić te Helmut Wandmaker.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice