Šinterice gostovale u Sigecu, Peterancu, Legradu i Rasinji

13. listopada 2021.
Bibliobus vam dovodi u goste Šinterice dobra srca

U ponedjeljak, 11. listopada 2021. godine održano je gostovanje Melani Krog, članice udruge Šinterice dobra srca u Sigecu, Peterancu, Legradu i Rasinji u okviru programa „Bibliobus vam dovodi u goste…“. Radi se o programu koji Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica provodi od 2009. godine, a namijenjen je stanovnicima općina koje bibliobus obilazi. Kroz program Bibliobusna služba za svoje korisnike organizira književne susrete, igrokaze, predstave i predavanja te tako omogućuje da kvalitetni kulturni i edukativni sadržaji doputuju i do malih ruralnih sredina.

Ovogodišnji je program planiran istovremeno kao proslava početka Mjeseca hrvatske knjige (15. 10. – 15. 11.) i posebice kao obilježavanje Svjetskog dana zaštite životinja (4. 10.) u suradnji s udrugom Šinterice dobra srca.

Članicama udruge osnovni su ciljevi hranjenje, veterinarska skrb, pružanje privremenog smještaja napuštenim i ozlijeđenim životinjama u svrhu udomljavanja, podizanje opće svijesti građana o brizi za napuštene životinje i kućne ljubimce, te sprječavanje zlostavljanja i nehumanog ponašanja prema životinjama. S obzirom na to da je tijekom rada na terenu primijećeno da bi u područjima koja obilazi bibliobus trebalo podići svijest o pravilnom ponašanju prema životinjama, suradnja sa Šintericama bila je logični korak prema ostvarenju cilja približavanja problematike pravilne njege i brige o životinjama djeci od rane dobi.

Šinterica Melani je tijekom radionica na izrazito zanimljiv i djeci prilagođen način prikazala učenicima nižih razreda iz područnih škola u Peterancu i Sigecu, te osnovnih škola u Legradu i Rasinji čime se sve bavi udruga, što znači volontirati i udomiti životinju, te kako na ispravan način brinuti o kućnim ljubimcima i napuštenim životinjama. Na kraju su učenici kvizom provjerili svoja nova znanja i istaknuli kako bi voljeli udomljavati napuštene životinje i pomagati im. Posebno smo ponosni što su učenici i njihove učiteljice izrazili želju da donacijama pomognu radu udruge i nadamo se da će naša daljnja suradnja sa Šintericama dobra srca donijeti još pozitivnih promjena.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice