Siniša Cmrk izvodi poetsko-scensku predstavu “Poet-i-ja” u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović”

29. travnja 2015.

Siniša Cmrk će ove godine održat dva programa u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica –  za odrasle već idući tjedan, a za djecu i mlade na jesen u Mjesecu hrvatske knjige, kada  će se predstaviti kao uspješan i rado čitan pisac knjige „Nulti sat“ (nakladnik Mozaik knjiga).

  

Multimedijalni program za odrasle održat će se u srijedu, 6.5.2015. u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice pod nazivom “Poet-i-ja´´. Riječ je o premijeri poetsko-scenske  predstave koja je, kao što sam najavljuje, „naslonjenu na vlastite izričaje, prošlo, sadašnje i buduće, duh vremena i ´´šansonijerski pristup´´ poeziji koja mora biti spoj riječi, ritma, pokreta i interakcije s publikom.“

Za svakog posjetitelja Siniša priprema pjesmu, koju će na licu mjesta ´´izvući iz zemlje Poetije´´. Poznavajući njegov osebujan stil vođenja televizijskih i radio emisija, glume, kao i pokretanje inicijativa poput Svjetskog dan optimizma, vjerujemo da će i ovaj puta ne samo zabaviti, nego i oduševiti koprivničku publiku.  

O Sinišinoj originalnosti i kreativnosti govori i lirski obojena poruka – poziv svim namjernicima na multimedijalnu večer.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane. 

 

Meni je Život prelepa ledina pona Sonca, Zemle, Vode i Neba. 

Reči, oslobođene misli, kak kamenčeki, med Nebom, Soncem, Vodom i Zemlom, daju mi v Životu farbe i vode me čez pote, kojekakve.

Odnavek, živim na Zemli z nogami, z Vodom v joku, z srcem na Nebu, a z rokami prema Soncu.

Poetija, to je moja prelepa ledina Života.

Od moji zanosov, sozi, lekovitih travi i krili z kojima grlim oblake.

V Poetiji so si sestre i brati, se deliju i si se razmeju. Sakomu od vas očem nekaj od sebe dati, jer puščam vas se vnuter, s poverenjem.

Nekomu za krila, nekomu za soze, nekomu za pote, kojekakve.

Očem podeliti ze semi svoju prelepu ledinu Života. 

To je moja Poetija. 

I ona vam je, dragi moji, čist stvarna…

On koj doje, nek samo zeme sebom svoje srce. 

Se ostalo vas več čeka v Poetiji

Siniša Cmrk

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice