Šesti zdravstveni susret pod suncobranima

6. kolovoza 2013.

U petak 9.8.2013. godine građani će na 6. zdravstvenom susretu pod suncobranima imati priliku razgovarati s Jasminkom Potočnjak, dipl.physioth. o temi „Pokretom do zdravlja“.

„Zdravstveni susreti pod suncobranima“ naziv je edukativno-preventivnog programa savjetovanja građana sa zdravstvenim stručnjacima iz koprivničkih ustanova Opće bolnice „dr. Tomislav Bardek“, Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravstvo i Zavoda za hitnu medicinu. Zdravstvena savjetovanja održavaju se petkom od 10 do 11 sati tijekom srpnja i kolovoza pod suncobranima na terasi ispred Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica (u slučaju lošeg vremena u Čitaonici tiska na prvom katu Knjižnice), a slobodan je za sve zainteresirane.
U petak 2.8.2013. godine građani su na 5. zdravstvenom susretu pod suncobranima imali priliku razgovarati o temi „Prva pomoć u kući“ s Damirom Važanićem, bacc.med.tech., djelatnikom Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. Damir Važanić, pomoćnik ravnatelja za sestrinstvo i glavni tehničar, govorio je o najčešćim stanjima koja zahtijevaju intervenciju hitne medicinske pomoći kao što su gušenje, zastoj rada srca ili prestanak disanja, epileptični napadi i razne ozljede. Naglasio je kako je uvijek dobro prije dolaska hitne medicinske pomoći započeti postupak reanimacije jer je za život ozlijeđenog svaka sekunda važna te objasnio na koji se način postupak reanimacije provodi. Istaknuo je i kako građani često ne pružaju prvu pomoć zbog straha da će pogriješiti što je vrlo loše jer ne mogu pogriješiti. Istaknuo je kako trebaju biti oprezni jedino prilikom pružanja prve pomoći pacijentima kod kojih postoji sumnja da je ozlijeđena kralježnica. Prilikom gušenja važno je poticati unesrećenog na kašalj, udarati ga po leđima ili primijeniti Heimlichov hvat zato što su to vrlo jednostavni postupci kojima se može spasiti život. Osim toga, građani su dobili odgovore na brojna pitanja vezana uz postupke kod uboda krpelja ili nekih drugih insekata, epileptičnog napada te različitih ozljeda
U petak 9.8.2013. građani će imati priliku razgovarati s Jasminkom Potočnjak,dipl.physioth. Jasminka Potočnjak zaposlena je u OB Koprivnica kao jedna od polaznika prve generacije diplomiranih fizioterapeuta u Hrvatskoj. Tijekom svog rada i usmjerenja u mišićno koštanoj fizioterapiji pohađa više međunarodnih tečajeva i neprestano se educira te prati suvremene znanstvene spoznaje kroz različite tehnike kojima se postiže kvalitetnija rehabilitacija. Građani će imati prilike saznati više o pokretu kao osnovnom načinu ljudske komunikacije koji se spontano događa od vremena u majčinoj utrobi, nakon rođenja, tijekom rasta, razvoja i odrastanja preko normalnih obrazaca kretanja ili bavljenja sportom. Moći će čuti informacije o pokretu u slučajevima bolesti, srčanog i moždanog udara, prije i poslije operativnih zahvata ili tijekom i nakon trudnoće. Građani će imati prilike ispuniti upitnik pripremljen od Hrvatske Komore fizioterapeuta o tjelesnoj pokretljivosti i usporediti svoje rezultate u određenoj dobnoj skupini i prema spolu. Teme će biti prilagođene interesima prisutnih.

Naredni zdravstveni susreti petkom od 10 do 11 sati u kolovozu:
23.8.13. Dr.sc.Draženka Vadla, dr.med. „ Zdravo starenje“ (Zavod za javno zdravstvo)
30.8.13. Nadica Šomodi, dr.med. „Rak debelog crijeva“ (Dom zdravlja)

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice