Sedmi zdravstveni susret pod suncobranima

19. kolovoza 2013.

U petak 23.8.2013. godine građani će na 7. zdravstvenom susretu pod suncobranima imati priliku razgovarati o zdravom starenju s Dr.sc. Draženkom Vadlom, dr.med. iz Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.
„Zdravstveni susreti pod suncobranima“ naziv je edukativno-preventivnog programa savjetovanja građana sa zdravstvenim stručnjacima iz koprivničkih ustanova Opće bolnice „dr. Tomislav Bardek“, Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravstvo i Zavoda za hitnu medicinu. Zdravstvena savjetovanja održavaju se petkom od 10 do 11 sati tijekom srpnja i kolovoza pod suncobranima na terasi ispred Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica (u slučaju lošeg vremena u Čitaonici tiska na prvom katu Knjižnice), a slobodan je za sve zainteresirane.
U petak 9.8.2013. godine građani su na 6. zdravstvenom susretu pod suncobranima imali priliku razgovarati s Jasminkom Potočnjak, dipl.physioth. o temi „Pokretom do zdravlja“. Građani su ovom prilikom čuli nešto više o pokretu kao osnovnom načinu ljudske komunikacije koji se spontano događa od vremena u majčinoj utrobi, nakon rođenja, tijekom rasta, razvoja i odrastanja preko normalnih obrazaca kretanja ili bavljenja sportom. Dipl.physioth. Jasminka Potočnjak odgovorila je na brojna pitanja građana o terapiji u slučajevima bolesti, prije i poslije operativnih zahvata ili tijekom i nakon trudnoće te pitanja vezana uz razlike u tretmanu fizioterapeuta i kiropraktičara. Posebno je naglasila važnost spavanja u dobrom položaju koji rasterećuje mišiće vratne kralježnice te važnost pravilnog sjedenja. Osim toga, roditelji su dobili odgovore na pitanja vezana uz razvoj djece i položaj u kojem bebe trebaju spavati.
Na 7. zdravstvenom susretu Dr. sc. Draženka Vadla, dr. med., specijalist epidemiologije, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije govorit će o važnosti održavanja fizičkih i mentalnih sposobnosti u osoba starije životne dobi te aktivnog starenja za svaku osobu, ali i zajednicu u cjelini. U društvu s velikim udjelom starije populacije nameće se briga za vlastito zdravlje i doprinos zajednici od strane svakog pojedinca, ali i obveza zajednice u osmišljavanju novih modela zdravstvenog, socijalnog i društvenog zbrinjavanja imajući u vidu raspoložive financijske i ljudske resurse.

Naredni zdravstveni susret petkom od 10 do 11 sati u kolovozu:
30.8.13. Nadica Šomodi, dr.med. „Rak debelog crijeva“ (Dom zdravlja)

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice