Sanja Polak gostovala u Kalinovcu i Ferdinandovcu

31. siječnja 2018.

U utorak 30.1.2018. u okviru programa „Bibliobus vam dovodi u goste…“ u osnovnim školama u Kalinovcu i Ferdinandovcu gostovala je književnica Sanja Polak. Susreti su bili organizirani za sve zainteresirane učenike, pa se u publici našlo oko 180 učenika nižih i viših razreda.

Sanja Polak omiljena je dječja književnica i jedna od najčitanijih autorica među učenicima osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije. Objavila je deset romana za djecu, između ostaloga je dobitnica književnih nagrada „Mato Lovrak“ i „Mali princ“, a njene su knjige prodane u više od 150.000 primjeraka. O doživljajima svoje junakinje Pauline P. piše već dvadesetak godina –  njene su avanture zabilježene u šest romana i pretvorene u kazališnu predstavu, a našle su se i na popisu osnovnoškolske lektire.

Sanja Polak uzbuđenoj je publici ukratko predstavila svaki od svojih deset romana, ali najveći dio susreta s djecom je razgovarala o važnosti čitanja: zašto je lijepo čitati, kakve sve svjetove čitanje otvara, zašto ona voli čitati i zašto je uopće nastala Paulina P. samo su neka pitanja na koje je dala odgovore. I sama učiteljica, prisutnim je učiteljima predložila sa svaki dan u okviru nastave odvoje vrijeme za priču, a djecu je uputila i motivirala na korištenje knjižnice i bibliobusa. Redovi za autograme svjedoče o uspješnosti oba susreta!

Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica ponovo će dovesti u goste književnika ili književnicu jednoj od osnovnih škola na području Županije u mjestima u kojima ima stajališta u proljeće 2018.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice