Roditelji s bebama i malom djecom sudjelovali u pričaonici o recikliranju i zaštiti okoliša

19. lipnja 2013.

U subotu, 15.6.2013. u organizaciji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica u Gradskom parku održana je Pričaonica za bebe i malu djecu „Ponovno u Gradskom parku sa Čistkom i Smećkom“. Pričaonica je realizirana u suradnji s Udrugom za održivi razvoj Hrvatske (UZOR Hrvatska) u okviru projekta „Zelena knjižnica“.
Voditeljice pričaonice bile su odgajateljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta te volonterke Udruge Ana Bilješko i Kristina Kotiščak. One su ukratko upoznale djecu i roditelje sa UZOR-ovim kutijama za selektivno prikupljanje otpada: Petko Peti za plastiku, Bocko Boca za staklo, Limenko Lim za limenu ambalažu, Straško Strašić za stari tekstil te kutija za stari papir.
Nakon upoznavanja slijedila je igra u kojoj su djeca uz pomoć teta iz vrtića i svojih roditelja razvrstala pripremljeni otpad. Kroz igru se djeci nastojalo od malih nogu ukazati da odvajanje otpada zahtijeva samo malo truda. Volonterke su ukazale i na novu mogućnost prikupljanja otpada koju koprivničanci imaju, a to je sakupljanje starog tekstila, obuće i plastičnih vrećica koje mogu odlagati u namjenski kontejner kod Doma mladih. Prikazano je i kakve se sve igračke mogu napraviti uz malo mašte od raznih ambalaža, malo boje, ljepila i truda. Roditeljima su podijeljeni kratki podsjetnici o očuvanju ekologije ali i zdravlja svoje djece.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice