Rezultati kreativnog natječaja za najbolju kratku priču “Strah u Koprivnici”

23. rujna 2021.
Natjecaj za najbolju kratku priču
Natjecaj za najbolju kratku priču

Na treći kreativni natječaj za najbolju kratku priču Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, koji se ove godine održao pod nazivom „Strah u Koprivnici“, pristiglo je 19 priča, a 18 ih je odgovaralo uvjetima natječaja. Natječaj je bio anoniman, a na njega su se javili autori iz Koprivnice, Zadra, Zagreba, Vukovara, Ludbrega, Glogovca, Virja, Kašine i Selne.

Cilj natječaja bio je potaknuti kreativnost u području literarnog stvaralaštva, ali i promovirati Koprivnicu na inovativan način. To uključuje i mogućnost da se po motivima najboljih priča organiziraju  književne šetnje kao novi vid upoznavanja autora, sadržaja priča i Koprivnice kao mjesta njihovih radnji, a što može biti ponuđeno i kao novi oblik  kulturnog turizma u Koprivnici.

Stručno povjerenstvo u sastavu dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina, predsjednica, dr. sc. Lidija Dujić, članica i Nina Tadić, prof., članica odabralo je tri najbolje kratke priče.

Prvo mjesto i nagradu nakladničke kuće Menadar Media (pet romana prema osobnom odabiru nagrađenog) osvojio je Zoran ODŽIĆ iz Koprivnice za priču Koprivnička horor priča. 

Drugo mjesto i nagradu nakladničke kuće Znanje (četiri knjige prema odabiru sponzora) osvojio je Mile BOŽIČEVIĆ iz Zagreba za priču Počivalište mira.

Treće mjesto i nagradu Šarenog dućana (tri knjige prema osobnom odabiru nagrađene) osvojila je Ljiljana ŠTAJDUHAR iz Kašine za priču Drugi put.

Javno predstavljanje nagrađenih autora i njihovih priča bit će u srijedu, 6. 10. 2021. u 18.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice