Rezultati kreativnog natječaja za najbolju kratku priču 2020.

22. rujna 2020.

REZULTATI KREATIVNOG NATJEČAJA ZA NAJBOLJU KRATKU PRIČU 2020. „LJUBAV U KOPRIVNICI U VRIJEME KORONE“

Na Kreativni natječaj Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica za najbolju kratku priču 2020. „Ljubav u Koprivnici u vrijeme korone“ pristiglo je dvadeset priča iz Koprivnice, Zagreba, Splita, Slavonskog Broda, Vukovara, Čeminaca i Molvi. Tema je bila ljubav u kriznim uvjetima čija je radnja smještena u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove. Cilj je bio potaknuti literarno stvaralaštvo o Koprivnici kako bi se po motivima najboljih priča naknadno mogle organizirati književne šetnje i tako doprinijeti novom vidu kulturnog turizma u Koprivnici.

Stručni žiri u sastavu dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina, predsjednica, dr. sc. Lidija Dujić, članica i Nina Tadić, prof., članica odabrao je tri najbolje kratke priče.

  • Prvo mjesto osvojila je priča Tragač očima NIKOLINE SABOLIĆ iz Koprivnice.
  • Drugo mjesto osvojila je priča Koprivnički nokturno IVICE BARAĆA iz Koprivnice.
  • Treće mjesto osvojila je priča Ljubav u Koprivnici u vrijeme korone ZORANA ODŽIĆA iz Koprivnice.

Pobjednike očekuju  nagrade sponzora: prva nagrada šest knjiga izdavačke kuće „Znanje“ (www.znanje.hr), druga nagrada pet knjiga izdavačke kuće „Sandorf“ (www.sandorf.hr) prema osobnom odabiru nagrađenog i treća nagrada tri knjige izdavačke kuće „Šareni dućan“ (www.sareni-ducan.hr) prema osobnom odabiru nagrađenog.

Predstavljanje nagrađenih priča i njihovih autora, kao i sponzora održat će se u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica  u ponedjeljak 5. 10. 2020. u 11.00 sati.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ zahvaljuje svim autorima priča na sudjelovanju u natječaju.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice