Rezultati kreativnog natječaja “Koprivnički krimić”

19. rujna 2019.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica je tijekom proteklog ljeta provela kreativni natječaj pod nazivom “Koprivnički krimić” za najbolju kratku kriminalističku priču čija je radnja smještena u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove. Cilj natječaja je bio potaknuti literarno stvaralaštvo o Koprivnici te po motivima najboljih priča omogućiti  organizaciju književnih šetnji i tako doprinijeti novom vidu koprivničkog kulturnog turizma.

Na kreativni natječaj su pristigle četiri priče. Stručno povjerenstvo u sastavu dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina, knjižničarska savjetnica, predsjednica i članovi Nina Tadić, prof.  i Petar Lukačić, viši knjižničar je donijelo sljedeću odluku o najboljim kratkim kriminalističkim pričama čija je radnja smještena u grad Koprivnicu.

Prva nagrada Zoranu ODŽIĆU iz Koprivnice za priču Kradljivci stripova  (poklon bon za jednodnevni izlet za dvije osobe po izboru iz godišnjeg programa jednodnevnih izleta agencije Marbis tours) 

Druga nagrada Hrvoju ŠIJAKU iz Koprivnice za priču Pod crkvenim zvonom (poklon bon od 300 kn koji se može iskoristiti za bilo koje putovanje u aranžmanu agencije Silvija turista) 

Treća nagrada Ivani NORAC iz Čeminaca za priču Ne možeš pobjeći (poklon bon za 3 knjige izdavačke kuće Šareni dućan prema osobnom odabiru nagrađenog bez obzira na cijenu odabranih izdanja)  

Utješna nagrada Martini KOBAŠ iz Koprivnice za priču H.D.R. (platneni ruksak i bookmarkeri Mitska bića – digitalna priča Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica). 

Podjela nagrada i javna promocija priča i njihovih autora održat će se u koprivničkoj Knjižnici 15.10.2019., na samom početku ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige,  pod nazivom „Večer koprivničkih krimića“. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice