Revolucija zdrave hrane nadohvat ruke – predavanje i razmjena sjemenja

25. veljače 2016.

U četvrtak 3. 3. 2016. u 17:30 u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održat će predavanje biovrtlarica Silvija Kolar-Fodor na temu „Revolucija zdrave hrane nadohvat ruke“. Uz predavanje održat će se i razmjena domaćeg sjemena u sklopu programa knjižnice „Zelena knjižnica“ i u suradnji s Udrugom Kopriva.

Predavanje je posvećeno zdravijim, učinkovitim modelima koji mogu biti rješenje i za klimatske promjene i za ljudsko zdravlje, ali i zdravije društvo općenito. Današnja konvencionalna poljoprivreda jedan je od najvećih zagađivača. Postoje bolji, zdraviji, učinkoviti modeli koji mogu biti rješenje i za klimatske promjene i za ljudsko zdravlje, ali i zdravije društvo općenito. Takvim zdravim uzgojem hrane možemo riješiti velike probleme današnjice. Svi mi možemo učiniti jako puno, pa čak i ako sami ne uzgajamo hranu. Saznajte kako i pridružite se stvaranju boljeg svijeta.

Nakon predavanja održat će se razmjena domaćeg sjemenja pa se pozivaju sudionici predavanja neka se pridruže sa svojim sjemenjem koje čuvaju na svojim vrtovima i razmijene ga s posjetiteljima. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme. Razmjena sjemena tradicionalni je način suradnje među seljacima i vrtlarima, očuvanja starih sorti te prilagođavanja različitim vrstama tla i klimatskim uvjetima.

Silvija Kolar–Fodor predsjednica je udruge „Biovrt – u skladu s prirodom“, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga „U skladu s prirodom“ na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom „24 sata“, magazinom za život u skladu s prirodom „100 posto prirodno“, portalom Naturala.hr, Eko mreža, Sirova hrana.hr i sl.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice