Radionice «Obrada lektire na drugačiji način” i “Grupna podrške za obitelji djece i mladih s oštećenjem vida”

9. ožujka 2010.

U subotu, 13. ožujka 2010. od 10:00 do 11:30 sati u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica (Čitaonica tiska na prvom katu) održat će se posljednja radionica u okviru projekta “Učimo jedni od drugih”, koji financira Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi RH, a provodi Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije u partnerstvu s koprivničkom Knjižnicom i OŠ «Braća Radić» Koprivnica. Tema radionice je obrada lektire na drugačiji način, a sudionici će biti slijepi, slabovidni i videći učenici nižih i viših razreda osnovnih škola.

Demonstrirat će se kako slijepi i slabovidni učenici čitaju i obrađuju lektirna djela, ali i savladavaju druge nastavne aktivnosti. Voditeljice, profesorice defektolozi i peripatolozi iz Centra za odgoj i obrazovanje slijepih i slabovidnih osoba “Vinko Bek” iz Zagreba, objasnit će videćim učenicima kakvim pomagalima i metodama se učenici s oštećenjem vida koriste u svojem školovanju. Cilj radionice je integracija i međusobno razumijevanje videćih i slijepih učenika.

Paralelno s ovom radionicom, u prostoru Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije održat će se radionica grupne podrške za obitelji djece i mladih s oštećenjem vida. Cilj ove radionice je psihološka podrška članovima obitelji djece i mladih s oštećenjem vida. S obzirom da je svaka osoba s oštećenjem vida pojedinac za sebe i na individualan način komunicira sa svojom obitelji i bliskim osobama, potrebno je i članovima obitelji pružiti pomoć za bolje razumijevanje svoje djece s oštećenjem vida i zajednički svakodnevni život. Članovi obitelji će međusobno razmjenjivati iskustva, pomagati jedni drugima i na taj način ujedno pomoći sami sebi, ali i svojoj djeci s oštećenjem vida. Voditeljice radionica su stručnjaci iz Obiteljskog centra Koprivničko-križevačke županije.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice