Radionice Medijske gradionice

26. studenoga 2018.

            Medijska gradionica GFG-a projekt je Gimnazije “Fran Galović” Koprivnica koji je na natječaju Agencije za elektroničke medije za sufinanciranje projekata na temu poticanja medijske pismenosti dobio prolaznu ocjenu. Uz Srednju školu Dalj, Gimnazija je jedina od škola kojima su dodijeljena sredstva. Dodijeljeno je 10 tisuća kuna, a projekt je potpomogla i „Podravka d.d.“ s dodatnih 10 tisuća kuna. Taj će se novac iskoristiti za uključivanje svih zainteresiranih učenika i nastavnika Gimnazije, pa i šire javnosti u svojevrsnu medijsku gradionicu za razvijanje kritičkih, tehničkih i praktičnih kompetencija koje čine medijsku pismenost. Opći cilj projekta je odgajati i obrazovati se za cjeloživotno učenje i kritičko mišljenje, razvijati vještine za sigurno i odgovorno snalaženje u medijskom (i medijaliziranom) svijetu, dok su specifični ciljevi: upoznavanje s abecedom medijske pismenosti, otkrivanje simboličkih jezika medija masovne komunikacije, analiza i vrednovanje medijskih poruka te stvaranje medijskih sadržaja.

Mala filmska radionica namijenjena je djeci od 8 do 10 godina. Održat će se se u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica 4. 12. 2018. od 16.30 sati. Voditelji radionice su učenici koprivničke gimnazije. U Maloj filmskoj radionici djeca će izrađivati optičke igračke i tako uz pomoć gimnazijalaca otkriti na čemu se temelji film. Također će pogledati kratak film i u razgovoru sa srednjoškolcima dobiti ključeve filma, tj. pitanja koja će im pomoći u analizi filma. 

Reklame svuda oko nas radionica je namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole. Voditelji radionice su gimnazijalci, a radionica se održava 5. 12. 2018. od 16.30 sati u našoj Knjižnici. Učenici će osvijestiti sveprisutnost reklama, upoznati strategije na kojima se reklame zasnivaju i naučiti kako ih analizirati. Na kraju će ih gimnazijalci nastojati potaknuti i na stvaranje vlastitih reklama!

Ovim putem pozivamo svu zainteresiranu djecu da se prijave na radionice Medijske gradionice: osobno, putem Facebook-a, mailom na djecji@knjiznica-koprivnica.hr ili pozivom na 048/622-363 (105).

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice