Radionice “Kako uočavamo svijet oko sebe – simulacija sljepoće i slabovidnosti”

13. siječnja 2010.

U subotu, 16. siječnja 2010. u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica (Čitaonica tiska na prvom katu) po treći puta održat će se radionice u okviru projekta “Učimo jedni od drugih”, koji financira Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi RH, a provodi Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije u partnerstvu s koprivničkom Knjižnicom. Ovaj puta tema je simulacija sljepoće i slabovidnosti .

Radionice su integracijskog karaktera, a cilj im je edukacija i senzibilizacija osnovnoškolaca za potrebe djece i mladih s oštećenjem vida i drugim invaliditetima. Uz djecu i mlade s oštećenjem vida u njima će sudjelovati i njihovi videći vršnjaci – od 09:00 do 10:30 sati učenici nižih razreda, a od 11:00 do 12:30 sati učenici viših razreda OŠ “Braća Radić” Koprivnica. Stručni izvoditelji bit će profesorice defektolozi i peripatolozi iz Centra za odgoj i obrazovanje slijepih i slabovidnih osoba “Vinko Bek” iz Zagreba.
Budući da svaka slijepa i slabovidna osoba vidi na drugačiji način, videćoj djeci će se kroz igru i zabavu demostrirati kako se njihovi vršnjaci s oštećenjem vida snalaze u prostoru i kako uočavaju svijet oko sebe. Pomoću specijalnih simulacijskih naočala za različite dijagnoze oštećenja vida pokušat će obaviti jednostavnije svakodnevne aktivnosti, koje slijepim i slabovidnim vršnajcima predstavljaju velike probleme, dok videće osobe na takve sitnice ne obraćaju pozornost i obavljaju ih rutinski. Slijepa i slabovidna djeca demonstrirat će videćim vršnjacima kako čitaju tekstove na brajici, odnosno tekstove na uvećanom tisku.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice