Radionice i predavanja otvorena za javnost u Tjednu cjeloživotnog učenja

25. rujna 2019.

Uz čitav niz programa i događanja koja Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica organizira u Tjednu cjeloživotnog učenja (od 30.9. do 6.10.2019.), a namijenjena su određenim grupama korisnika, organizirali smo i nekoliko radionica i predavanja namijenjenih široj javnosti i otvorenih svima.

„Priča o pivu… Znaš sve o pivu? Dokaži!“


U utorak, 1.10.2019. u 18 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica doc. dr. sc. Bojan Šarkanj održat će vrlo zanimljivo predavanje i senzornu analizu piva pod nazivom „Priča o pivu… Znaš sve o pivu? Dokaži!“. Predavanje je organizirano u suradnji sa Sveučilištem Sjever.

Pivo je vječiti izvor inspiracije cjelovečernjih kulturnih razgovora, čiji je nivo najčešće obrnuto proporcionalan unesenoj količini. Znate li da je čovječanstvo prije znalo pripremati prve preteče piva nego li je krenulo pisati? Da je pivo dugo bilo zdraviji napitak od vode? Da je to tradicionalno ženski posao? Kako je Njemačka postala poznata po pivu i tko pije najviše piva po glavi stanovnika? Kako se pivo vari, o čemu ovisi boja, miris i okus piva i mnogo više provjerite uz praktičnu primjenu znanja na predavanju i radionici!
Predavanje je otvoreno za sve, senzorska analiza samo za odgovorne, netrudne osobe starije od 18 godina s pratnjom.

Doc. dr. sc. Bojan Šarkanj doktorirao je 2014. godine. Od listopada 2018. godine do danas radi na Sveučilištu Sjever kao v.d. pročelnik odjela za Prehrambenu tehnologiju. U više navrata znanstveno se usavršavao u inozemstvu. Znanstveno se bavi analitičkom i molekularnom mikrotoksikologijom. Ove mu je godine dodijeljena Godišnja nagrada za znanost koju najuspješnijim znanstvenicima u Republici Hrvatskoj dodjeljuje  Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Molimo vas da svoj dolazak prethodno najavite radi rezervacije mjesta i pripreme odgovarajućeg popratnog materijala na e-mail maja@knjiznica-koprivnica.hr ili telefon 048/622-363 (108).

Radionica hrvatskog znakovnog jezika za odrasle


U srijedu 2. 10. 2019. u 18 sati održat će se radionica hrvatskog znakovnog jezika pod vodstvom Marije Križić, intervenora hrvatskog znakovnog jezika. Radionica je prilika za upoznavanje čujuće zajednice s hrvatskim znakovnim jezikom. On je jezik kulturne i jezične manjine koji koriste gluhe i gluhoslijepe osobe. Kako bi se približila zanimljivost i bogatstvo znakovnog jezika, čujuće osobe imat će priliku na radionici praktično naučiti osnovne pojmove iz hrvatskog znakovnog jezika. Radionica je namijenjena odraslim osobama, a održat će se u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

Predstavljanje 3D printera


U četvrtak 3. 10. 2019. s početkom u 18 sati Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica predstavit će 3D printer koji joj je dodijeljen u sklopu projekta Digitalni građanin Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Digitalni građanin projekt je IRIM-a kojim je 170 knjižnica u regiji opremljeno edukacijskom tehnologijom (micro:bitovi, dodaci za micro:bit) kako bi se transformirale u digitalne inovacijske i obrazovne centre lokalnih zajednica.
Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica redovito koristi donirane micro:bitove i BOSON setove dodataka tijekom edukacijskih radionica, a postoji i mogućnost njihove posudbe. Tijekom predstavljanja novog 3D printera zainteresirane ćemo upoznati s njegovim osnovnim funkcijama te istražiti mogućnosti primjene u radionicama ili mogućnosti samostalnog korištenja i ostvarivanja suradnje sa zainteresiranim suradnicima. Predstavljanje će se održati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

Pozivamo sve zainteresirane da u Tjednu cjeloživotnog učenja posjete naša predavanja i sudjeluju u radionicama. Vjerujemo da će biti vrlo zan

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice