Radionica Stres – kako ovladati negativnim emocijama i naučiti nositi se s njima

18. veljače 2016.

Ciklus radionica „Knjigom do zdravlja“ u suradnji sa stručnjacima za mentalno zdravlje

U srijedu 24.2.2016. godine u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održat će se predavanje/radionica na temu Stres – kako ovladati negativnim emocijama i naučiti nositi se s njima. Knjižnica u suradnji sa stručnjacima za mentalno zdravlje Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, Mirjanom Grubić Marković i Tihanom Kosi, pokreće seriju radionica pod nazivom „Knjigom do zdravlja“. Radionice se nadovezuju na program „Zdravstvene informacije“ koji knjižnica provodi od 2009. godine. 

Na radionici će se učiti o tome što je stres, kako ga prepoznati te koji su najveći izvori stresa u našem životu. Znamo da stres ima značajne posljedice na fizičko i mentalno zdravlje ako mu se prepustimo, no možemo ga naučiti kontrolirati i bolje se nositi s njime. Kroz predavanje, iskustvene vježbe i razmjenu iskustava bit će prikazani načini suočavanja sa stresom, metode relaksacije te konstruktivni načini razmišljanja.

Knjižničari će uz radionicu pripremiti i literaturu koju knjižnica posjeduje na temu stresa te koja se može posuditi kako bi se proširilo znanje o temi.

Mirjana Grubić Marković psihijatrica je koja radi u Odjelu za psihijatriju od 2006. godine, a završila je specijalizaciju iz psihijatrije 2012. godine. Bavi se radom sa psihijatrijskim bolesnicima na Odjelu za psihijatriju te radom u Dnevnoj psihijatrijskoj bolnici s afektivnim poremećajima te ovisnicima o alkoholu. 

Tihana Kosi profesorica je psihologije te radi u Odjelu za psihijatriju. Od posebnih područja interesa izdvaja dijagnostiku i tretman različitih psiholoških smetnji kod mladih i odraslih osoba te zdravstvenu psihologiju. 

Suradnja sa psihijatricom Mirjanom Grubić Marković i psihologinjom Tihanom Kosi nastavit će se cijele godine te građani mogu očekivati još sličnih predavanja/radionica.

Ako ste ikad pomislili kako ste pod stresom, onda je ovo radionica namijenjena upravo Vama. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice