Radionica na temu „Spasimo EU-izbore“

5. svibnja 2014.

U Koprivnici u srijedu 7. svibnja 2014. godine (10.00 – 12.30 sati) u prostorijama gradske knjižnice u Koprivnici (Zrinski trg 6).
Radionicu će moderirati Blanka Smoljan, Zaklada Friedrich Ebert

Zašto trebamo radionicu „Spasimo EU izbore“?

Na izborima za Europski parlament održanima 2013. godine, Hrvatska je imala poražavajuće nisku izlaznost – najnižu od svih zemalja članica EU. Ovom radionicom želimo osvijestiti mlade ljude, posebno one koji na izbore izlaze prvi put, zašto je Europski parlament bitan i zašto je važno izaći na izbore za isti. EU je hrvatska stvarnost te članstvo u njoj utječe na naše svakodnevne živote, a da toga nismo ni svjesni. Ako birači/ice nisu svjesni važnosti i uloge naših predstavnika u EU parlamentu, onda teško mogu utjecati na odluke koje se tamo donose – informiranost je moć.
Radionicu organizira i provodi njemačka Zaklada Friedrich Ebert, ured u Zagrebu, a predavači su osobe s iskustvom rada u EU-Parlamentu. Ova radionica će biti interaktivnog tipa uz što veći angažman sudionika/ica koji će postavljati pitanja, promišljati o sustavu i donositi svoje zaključke vezane uz predstojeće EU izbore.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice