Radionica izrade vitraja u Knjižnici i izložba „Umjetnost u staklu“

4. srpnja 2011.

U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u srijedu, 6. srpnja 2011. održat će se kreativna radionica „Izrada vitraja“. Radionicu će voditi umjetnici Željka i Darko Vilupek.
Polaznicima radionice predstavit će tehniku izrade vitraja koja pruža neizmjerne mogućnosti kreativnog izražavanja. Primjena katedralnog i antiknog stakla za ukrašavanje crkvenih prozora i vrata ima dugu tradiciju. No, za razliku od dobro poznatog klasičnog vitraja, koje je imalo nedostataka i gdje se staklo uokviruje u većim komadima oslikanog stakla i spaja olovnim profilima, posebna tiffany -tehnika obrade nam omogućuje umjetnički precizniju izradu daleko veće čvrstoće. Primjenom takve tehnike dobivamo različite uporabne i ukrasne predmete široke primjene koji su čvrsti, trajni i postojani u svom obliku i boji.

Radionica „Izrada vitraja“ namijenjena je odraslim korisnicima. Svi zainteresirani za obuku mogu doći na radionicu koja će se održati na terasi knjižnice pod suncobranima s početkom u 9.30 sati. Svoje sudjelovanje već su potvrdili štićenici Doma za starije i nemoćne Koprivnica.

U izlozima Knjižnice u periodu od 4. srpnja do 31. srpnja mogu se razgledati radovi u Tiffany tehnici iz ateliera Vilupek.

Više o voditeljima radionice i tehnici izrade vitraja na: www.vilupek.com

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice