Radionica izrade lutaka u koprivničkoj knjižnici

12. ožujka 2024.

Svake godine 21. ožujka obilježava se Svjetski dan lutkarstva. Tim povodom Hrvatski centar UNIMA i Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica organiziraju lutkarsku radionicu za djecu. Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana lutkarstva i same radionice je klima.

Pozivamo djecu uzrasta od 9 do 12 godina na edukativno-kreativnu radionicu izrade plošnih lutaka. Radionica će se održati u četvrtak, 21.3.2024. od 17:00 do 18:30 sati u prostoru Makerspacea. Voditeljica radionice je Anamarija Šerbetar, apsolventica scenografije i oblikovanja i tehnologije lutke.

Uvod u radionicu bit će razgovor o klimi – kako ona utječe na nas, a kako mi na nju. Razmislit ćemo što možemo učiniti da joj pomognemo i da ju zaštitimo. Na sam početak proljeća pričat ćemo o promjenama kroz koje priroda stalno prolazi. Usporedit ćemo kako je izgledala ova zima, a kako neke prošle i podijelit čemu se veselimo u toplijem dijelu godine.

Razmišljanja i ideje pretočit ćemo u crteže iz kojih ćemo izraditi skice lutaka. Skice će nas voditi kroz kreativnu izradu lutaka. Koristit ćemo kartone, boje, tkanine, prirodne materijale. Lutkama ćemo na kraju dodati i štapiće kao vodilice kako bismo ih mogli animirati odnosno oživjeti našom igrom. Svaka lutka tada kreće u svoju novu avanturu, igrom dijeli svoju misiju, pomaže nam da se izrazimo i zabavimo.

Prijave za sudjelovanje primaju se do srijede, 20.3.2024. na djecji@knjiznica-koprivnica.hr ili pozivom na 095 658 5433

Vidimo se u četvrtak, 21.3.2024., od 17 do 18:30 sati u Makerspaceu!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice