PUTOPISNO PREDAVANJE

30. travnja 2014.

MATEJ PERKOV
HRVATSKU VOLIM PUTUJUĆI

Za sve ljubitelje putovanja Matej Perkov pripremio je planinarsko-putopisno predavanje “Hrvatsku volim putujući” na kojem će nas upoznati s ljepotama naše domovine. Predavanju koje će biti održano 7. svibnja 2014. godine u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice cilj je približiti Hrvatima ono što već imaju.

Kažu da je Hrvatska bogata, zanimljiva, raznolika, posebna, prelijepa. A koliko smo zapravo zaista toga svjesni? Koliko toga smo obišli, koliko toga znamo? Mladi putopisac Matej Perkov zaputio se u krajeve diljem Hrvatske s ruksakom na leđima i željom da se popne na vrhove svih naših planina, onih većih i onih manjih. No, osim vrhova, našao je pregršt toga što je zapravo sastavni dio planinarstva. Riječ je o upoznavanju svoje zemlje, njenih prirodnih posebnosti i kulturno-povijesne baštine. Putovanje je vječito učenje, traganje za nečim nepoznatim. Upravo to je razlog zašto neki Hrvati nisu svjesni ljepota i posebnosti svoje zemlje – nisu je još upoznali.
Lijepe planine, bezbroj mogućnosti za razvoj aktivnog turizma, tajnovite spilje i ruševni zidovi starih srednjovjekovnih gradina pričaju posebnu priču. To je upravo priča o nama – o Hrvatskoj koja polako nestaje, te o ljudima koji se mijenjaju pod utjecajem novih trendova. Ovo predavanje popraćeno lijepim i atraktivnim fotografijama naučit će nas mnogim stvarima o Hrvatskoj koje nismo znali, te nas usput i motivirati da više putujemo svojom zemljom kako bismo je bolje upoznali, a samim tim i više voljeli.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice