Putopisno predavanje / Vedran Buble: 4000 kilometara u afričkoj prašini

1. listopada 2020.

U srijedu 7. 10. 2020. u 18 sati koprivnička knjižnica nastavlja s putopisnim predavanjima kada će posjetitelje u Afriku povesti Vedran Buble. U putopisnom predavanju 4000 kilometara u afričkoj prašini Buble će posjetitelje provesti kroz Tanzaniju, Ruandu, Ugandu i Keniju.

Vedran Buble je putopisac, novinar i jedan od pisaca iz mlađe generacije, najpoznatiji po svojim putopisima iz Južne Amerike i jugoistočne Azije, a od nedavno i Afrike. Rođen je u Splitu 1983. godine. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti 2007. Njegova kratka priča Crvotočina ušla je među 20 finalista na Europskom festivalu kratke priče 2016., a iste je godine It smells like Christmas izabrana među osam najboljih i tiskana u zbirci Iskopane priče 2, urednika Zorana Antičevića. Godine 2015. posjetio je sve zemlje Južne Amerike, a svoje doživljaje zabilježio je u serijalu putopisa za portal Lupiga.hr. Otkako je 2015. sretno pobjegao iz zatvora konvencionalnog života, Buble ukupno je proveo nešto manje od dvije godine smucajući se Latinskom Amerikom i Azijom, a netom što je odzvonila 2020. prvi se put otisnuo na afrički kontinent.

O tome kako mu je bilo moglo se čitati u kolumni koju je pisao za portal Index.hr, a koprivničanci će imati prilike čuti sve to uživo u koprivničkoj knjižnici.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane uz pridržavanje epidemioloških mjera! Veselimo se Vašem dolasku!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice