POPUNJENO / Putopisno predavanje / Snježana Tišljarić: Afrika u srcu: misionarski put s Udrugom Zdenac / predstavljanje humanitarnog rada Marijane Janeković

9. veljače 2022.
Snježana Tišljarić i Marijana Janeković
Snježana Tišljarić i Marijana Janeković

Program Šetnja kroz Stručno-znanstveni odjel

U srijedu, 16. 2. 2022. u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica Snježana Tišljarić  održat će putopisno predavanje „Afrika u srcu“ o  svojem  nedavnom humanitarnom misionarskom putu u Tanzaniju s Udrugom Zdenac.  Gošća će joj biti Marijana Janeković koja se istakla svojim višegodišnjim dobrotvornim radom za afričku djecu. Ove dvije Koprivničanke povezala je predanost kojom doprinose boljem životu afričke djece. Teški materijalni uvjeti i okolnosti u kojima žive ova djeca teško se mogu usporediti čak i s onima u kojima žive naši najpotrebitiji sugrađani.

Snježana Tišljarić poznata je po svojem dugogodišnjem radu u vrtićkom i predškolskom odgoju u ustanovama na koprivničkom području te kao spisateljica. Studij predškolskog  odgoja završila je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te se doškolovala za odgojiteljicu u vjeri na Katoličko-bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Dobitnica je prestižne državne nagrade Republike Hrvatske „Ivan Filipović“ 2008. godine  za doprinos u promicanju pedagoške  teorije  i prakse u Republici Hrvatskoj  za područje   ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Literarnim i novinarskim pisanjem bavi se još od osnovnoškolskih dana. Često je nagrađivana i u ovom području.  Autorica je četiriju knjiga „Moja Ždala“, „SusreT“,  „Simfonija poeTika“, i „Uvalama miloSTi“. Dulji niz godina članica je i  Društva hrvatskih književnika Ogranka Koprivnica.

Snježana se također dugi niz godina bavi i radom na projektima od kojih su neki predstavljani na  državnim smotrama Republike Hrvatske, ali i izvan naših granica. Ostvaruje suradnju s ustanovama, misijama i stručnim suradnicima u inozemstvu:  Rusiji, Kanadi, Afganistanu, Sloveniji, Mađarskoj, Srbiji. Višegodišnja suradnja s Udrugom Zdenac  iz Splita rezultirala je njezinim nedavnim jednomjesečnim misionarskim boravkom u Tanzaniji.  Od 16. – 28. 2. 2022. u izlozima koprivničke Knjižnice moći će se  razgledati i mini-izložba fotografija Snježane Tišljarić s ovog putovanja.

Osim što će publika moći saznati više o specifičnostima Snježaninog misionarskog putovanja, saznat će više i o dobrotvornom radu Marijane Janeković koja je u Koprivnici poznata kao frizerka u mirovini, također nagrađivana u zemlji inozemstvu za svoj stručni rad, ali i kao osoba s brojnim stvaralačkim talentima i hobijima. Po nesebičnom dobrotvornom radu poznata je i izvan granica naše zemlje. Njezine haljinice i igračke koje sama šije te školski pribor koji donacijama prikuplja našli su put do potrebite afričke djece zahvaljujući Marijaninoj suradnji s hrvatskim udrugama koje su povezane s katoličkim misijama u Tanzaniji.

Putopisno predavanje Snježane Tišljarić o humanitarnom misionarskom angažmanu u Tanzaniji te gostovanje Marijane Janeković održat će se u okviru programa „Šetnja kroz  Stručno-znanstveni odjel“ kojemu je cilj povezivanje  gostovanje zanimljivih predavača s kratkim informiranjem o knjižničnoj građi  o određenim  temama za daljnje proširivanje znanja zainteresiranih posjetitelja koprivničke Knjižnice. Ovaj puta to će biti građa o Africi i misionarstvu.

Za ulazak u prostor Knjižnice obvezno je posjedovanje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju za osobe starije od 16 godina. Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na strucni@knjiznica-koprivnica.hr ili telefonom na 048/622-363 (115).

Veselimo se Vašem dolasku!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice