Putopisno predavanje „Moj život u Jeruzalemu“

26. lipnja 2017.

U utorak 27.6.2017. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se putopisno predavanje fra Bože Sarafa pod naslovom „Moj život u Jeruzalemu“.

Fra Božo Saraf osjetio je u osmom razredu osnovne škole redovnički i svećenički poziv te odlazi u franjevačko sjemenište u Zagrebu na Kaptolu. Godine 2009. završava Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju te na Trsatu oblači franjevački habit i ulazi u novicijat Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Iduće godine upisuje filozofsko-teološki fakultet u Zagrebu gdje završava treću godinu, a nakon toga od rujna 2013. do lipnja 2016. poglavari ga šalju na nastavak teološkog obrazovanja u Jeruzalem. Po povratku iz Jeruzalema biva zaređen za svećenika i trenutno vrši službu župnog vikara u župi sv. Antuna Padovanskog.

Ovaj samozatajan franjevac ispričat će nam osobno iskustvo života franjevca u Jeruzalemu sa zanimljivostima koje su ga se posebno dojmile. Nikako neće preskočiti neke znamenitosti poput svetih mjesta kao što je Isusov grob, Getsemani i slično, ali osim putopisnih detalja osvrnut će se i na poteškoće na koje nailaze osobe kršćanske vjeroispovijesti te mnoge druge detalje.

Pozivamo se da nam se pridružite na ovom zanimljivom predavanju.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice