Putopisno predavanje Mateja Perkova

21. siječnja 2016.

Pozivamo vas na putopisno predavanje Mateja Perkova “From sea to summit – Morocco 2015” koje će se održati u Knjižnici i čitaonici  “Fran Galović” Koprivnica u  srijedu 27.1.2016. u 19 sati.
Ekspedicija “From sea to summit – Morocco 2015” prva je hrvatska ekspedicija u kojoj je penjač osvojio neki poznatiji svjetski vrh krenuvši od razine mora. Mladi hrvatski putopisac i visokogorac Matej Perkov iz HPD “Kapela Zagreb” u ožujku 2015. godine proveo je mjesec dana u Africi s namjerom da ispenje najviši vrh planine Atlas, Jbel Toubkal visok 4167 m, krenuvši od razine mora. Pješačenje od pješčanih plaža Atlantskog oceana do vrha okovanog snijegom i ledom bila je jedinstvena avantura s koje se Matej vratio rukasaka punog lijepih fotografija i uspomena. Osim planine Atlas na kojoj je ispenjao šest vrhova koji visinom nadmašuju 4000 metara i osam nešto nižih, ali vrlo izazovnih 3-tisućnjaka, posjetio je slikovite marokanske gradove Marrakesh, Essaouiru, Rabat i Casablancu.
Svoju priču o najvećem planinarskom podvigu u Hrvatskoj u 2015. godini podijelit će s posjetiteljima na putopisnom predavanju. Ulaz je besplatan!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice