Putopisno predavanje Mateja Perkova o Gruziji i predstavljanje knjige „Želim dotaknuti nebo“

25. siječnja 2017.

Putopisno predavanje Mateja Perkova o Gruziji i predstavljanje knjige „Želim dotaknuti nebo“

U srijedu, 1. veljače 2017. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu koprivničke Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Matej Perkov održat će putopisno predavanje o Gruziji te predstaviti svoju najnoviju knjigu „Želim dotaknuti nebo: priče o planinskoj romantici“.

Koprivnički visokogorac Matej Perkov ovog je ljeta u društvu četvorice prijatelja iz zagrebačkog HPD „Kapela“ posjetio bajkovitu Gruziju, zemlju bogate povijesti i jedinstvene prirode. U namjeri da osjete atmosferu stijene na kojoj je prema grčkoj legendi okovan Prometej, popeli su se na 5046 m visok Kazbek koji slovi kao najljepši vrh Kavkaza. U drugom dijelu ekspedicije istraživali su Hrvatima nepoznato gorje Chauki te gastronomsku šarolikost i kulturno-povijesnu baštinu Gruzije.

 U sklopu predavanja bit će i predstavljena nova Matejeva knjiga „Želim dotaknuti nebo“. U svojoj knjizi, na 300-tinjak stranica uz mnoštvo zanimljivih fotografija, autor se potrudio ispričati svoje viđenje planinske romantike. Osim samostalnih ekspedicija, među pričama se nalaze i alpski usponi na kojima su sudjelovali članovi njegovog HPD-a „Kapela“. Hrvatska planinarska bibliografija  bogatija je za još jedno djelo koje ima višestruku ulogu: promociju aktivnog života, popularizaciju planinarstva i visokogorstva te inzistiranje na promjeni životnih stavova zbog kojih ljudi smatraju da ne mogu u planine. Uz opise svojih uspona Matej Perkov također samokritički sagledava svoje odluke, razmišljajući o emocionalnom i duhovnom spajanju s planinom. Ljubitelji putopisa s tematikom planinarstva i outdoor sportova uživat će u ovom štivu koje će ih ponukati da razmisle o svemu onom što će ih obogatiti svaki put kada odluče svoje vrijeme provesti u prirodi.

Svi zainteresirani dobrodošli su, a moći će i kupiti spomenutu knjigu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice