Putopisno predavanje i promocija knjige Siniše Goluba

7. ožujka 2019.

Putopisno predavanje i promocija knjige Siniše Goluba
Nagovor na odvažnost: obiteljski road-trip po američkim nacionalnim parkovima

U srijedu, 13. 3. 2019. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica zanimljivo će putopisno predavanje održati Siniša Golub koji će tom prilikom predstaviti svoju novu knjigu „Nagovor na odvažnost“.
Siniša Golub magistar je znanosti upravljanja zaštićenim područjima prirode i ravnatelj Javne ustanove Međimurska priroda. Kao netko tko vjeruje da u karijeri zaštitara prirode treba krenuti od temelja, Golub je najprije od svoje 17. godine vodio ekološku udrugu, a od 31. do danas javnu ustanovu za zaštitu prirode u rodnom Međimurju. Prije nego što je postao ravnatelj, radio je kao prvi međimurski rendžer te je u tom smislu prvi Međimurec koji je položio stručni ispit za to časno zvanje, zapravo životno poslanje.
Američki nacionalni parkovi njegova su trajna inspiracija, mjesto nadahnuća i prostor istraživanja najboljih praksi u upravljanju zaštićenim područjima. Ujedno, to je i prostor susreta s najboljim majstorima zanata interpretacije zaštićenih područja.

U svojoj putopisno-refleksivnoj knjizi „Nagovor na odvažnost“ (objavljenoj u travnju 2018.), Golub opisuje pet putovanja diljem polovice od ukupno 60 američkih nacionalnih parkova. Na 224 stranice, Golub tekstom i fotografijom progovara o tzv. Geografiji slobode – nacionalnim parkovima i divljini. Knjiga je naišla na dobar odaziv publike, a kritika za takvu vrstu literature u Hrvatskoj ne postoji.

Siniša Golub član je i Fotokluba Čakovec, vrstan fotograf iza kojega je više zajedničkih i samostalnih izložbi fotografija.

Svi zainteresirani dobrodošli su!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice