Putopisno predavanje / Goran Blažević: Ekspedicija na devi kroz pustinju Rub al Khali

9. ožujka 2021.
Goran Blažević: Ekspedicija na devi kroz pustinju Rub al Khali
Goran Blažević: Ekspedicija na devi kroz pustinju Rub al Khali

U srijedu 17. 3. 2021. godine u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica putopisno predavanje „Ekspedicija na devi kroz pustinju Rub al Khali“ održat će Goran Blažević.

Početkom 2019. Goran Blažević imao je priliku biti jedan od prvih stranaca koji je dobio turističku vizu za ulazak u Saudijsku Arabiju, državu koja je desetljećima bila zatvorena za sve strance. Jedini stranci koji su imali mogućnost ulaska u tu arapsku zemlju bili su hodočasnici muslimanske vjeroispovijesti i poslovni ljudi koji su zbog poslovnih interesa dobivali priliku prijeći granicu i vidjeti tu nepoznatu i zatvorenu zemlju.

Međutim 2019. godine u sklopu reformatorskog projekta saudijskog prijestolonasljednika Mohammeda bin Salmana pod nazivom „Vision 2030“ koji iznosi strategiju smanjivanja financijske ovisnosti o nafti te želju za modernizacijom i otvaranjem Saudijske Arabije u turističke svrhe, Blaževiću se otvorila mogućnost da uđe u tu još uvijek nepoznatu zemlju. Štoviše, bio je dio velike ekspedicije kroz pustinju Rub al Khali. Ekspedicija koju je organizirala saudijska kraljevska obitelj nosila je ime „Rakayib“ što bi u prijevodu s arapskoga značilo „karavana deva“. Blažević je između nekoliko tisuća prijavljenih kandidata iz čitavog svijeta dobio priliku postati jedan od stotinu pustolova koji su činili dio te nevjerojatne priče. Cilj ekspedicije bio je stvoriti najveću karavanu deva koja je ikada prošla tom pustinjom. Svoja će iskustva s putovanja podijeliti s koprivničkom publikom.

Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr ili telefonom na 048/622-363 (108).

Veselimo se Vašem dolasku!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice